BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

BonFire – Menaceful Noises 2003 (remastered in 2010)

2010. augusztus 21. 20:57 - BonFire

Anno 2003-ban elpepecselgettem egy ingyenes, de rendkívül bonyolult zeneszerkesztő szoftverrel. Lett belőle egy komplett album, amelyet azóta sem mutattam meg senkinek. Tulajdonképpen az egész egy kísérlet volt, mert aki bemutatta nekem a Jeskola Buzz névre hallgató programot, fogadott velem egy sörben, hogy nemhogy zenét nem fogok tudni vele készíteni, de ki sem igazodom benne.

A sört megnyertem. Ez az album lett a (szörny)szülemény, amely annak ellenére, hogy egyetlenegy élő hangszert sem tartalmaz, csupán hangmintákat és szintetizátorokat, generátorokat, effekteket és artikulátorokat, mégis mindezek ellenére kétségtelenül a rock jegyeit viseli magán; a bőrömből nem tudtam, és nem is állt szándékomban kibújni. Kivétel csupán az Intro és az Outro, amelyet egy szál akusztikus gitárral vettem fel, itthoni körülmények között. Mindazonáltal az egész eléggé hátborzongatóra sikeredett, ezért lett az a címe, ami; és ezért is lett tulajdonképpen egy háborús témájú koncepció belőle végül, ahogy a számok címei is, illetve a borító is utalnak rá. Mert egyébként instrumentális a zene.

Évekig itt állt a CD-állványon, és tulajdonképpen semmi szándékom nem volt vele. De amióta az FLstudio fórumának tagja vagyok, látom, hogy mások is megosztják a nagyvilággal a szerzeményeiket, így úgy döntöttem, hallja meg a világ. Ahhoz én túl jónak tartom, hogy ne hallja rajtam kívül senki. Kiadóhoz én nem kilincselek, pénzt úgysem látnék belőle. Én nem azért csinálok zenét, hogy meggazdagodjak belőle, hanem azért, mert kijön belőlem, és kész. Ha pedig kijött, akkor azt szeretném, ha minél többen hallanák és örülnének neki.

Így hát beregisztráltam a Jamendóra, ahol hasonszőrű zenészek a Creative Commons licenc égisze alatt megosztják szerzeményeiket a nagyvilággal, és feltöltöttem a lemezt. Már egy igen dicsérő kritikát is kaptam rá, tehát ráharaptak.

Itt lehet meghallgatni, illetve letölteni, továbbá megjegyzéseket fűzni hozzá.

5 komment
Címkék: zene személyes

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr682237829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aztapaszta 2010.08.22. 13:47:09

80-as évek hangulata van.

250M81 · http://www.youtube.com/250M81 2010.09.09. 11:22:37

Ez egészen állat lett! Egyelőre a Chemical War viszi nálam a prímet :) Gartulálok!

BonFire 2010.09.09. 16:49:13

@250M81: Köszönöm. Szerintem is az a legjobban sikerült szerzemény rajta. Lassacskán érik az új lemez, az lesz majd csak meglepetés, mert olyan vegyes, hogy nocsak. :))
süti beállítások módosítása