BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Rézmetszet effekt készítése Illustrator és Photoshop használatával

2014. július 19. 21:33 - BonFire

Ma jutott eszembe az a szép cirkalmas rézmetszet stílus, amellyel a bankjegyek és kötvények rajzolatain lehet találkozni. Gondoltam, feltúrom érte a webet, nehogy már ne lehessen az utánzatát digitális úton előállítani, és sikerrel jártam. Találtam egy leírást, viszont mivelhogy eléggé nehezen követhető (és ráadásul angol nyelvű), ezért a benne foglalt módszert, úgy döntöttem, inkább videóban mutatom be. Így mégiscsak jobban érthető. Remélem, nektek is tetszeni fog.

A művelet nem könnyű, tehát mindenképp szükség van az Illustrator és a Photoshop készség szintű ismeretére, mert nem magyarázok benne túl sokat olyasmikről, hogy például éppen milyen gyorsbillentyűvel duplázom meg a rétegeket. Ezt a korábbi videóim egyikéből kell elsajátítani. Rutinosabbak azonban bátran belevághatnak.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr16524967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása