BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Betűtípusok azonosítása az Identifont segítségével

2013. április 17. 22:31 - BonFire

Folytatjuk a betűtípus azonosítási akciónkat, ezúttal a második számú remek font azonosítót, az Identifont.com-ot mutatom be valós szituációban, működés közben. Az oldal akkor tud hatékonyan segíteni nekünk az ismeretlen nevű betű beazonosításában, ha elég sok karakter a rendelkezésünkre áll: például több oldalt ki tudunk fényképezni egy újságból, mivel a fontok azonosítása megválaszolandó kérdések formájában történik meg. Ha egy-egy kérdésre nem tudunk válaszolni, a procedúra hosszabb ideig tart, hiszen megpróbál minden lehetséges azonosítóelemre rákérdezni a legjobb eredmény érdekében.

A sikeresen megválaszolt kérdések függvényében a bal oldali hasábban folyamatosan jelzi, hány lehetséges betűtípusra szűkült a kör, míg jobb oldalt már láthatjuk az általa legvalószínűbbnek vélt találatok képét.

Végül ha sikeresen megválaszoltunk elegendő kérdést, nagyon nagy valószínűséggel a helyes font neve fog megjelenni végeredményként. Ez az oldal főként akkor lehet nagy segítségünkre, ha a kép alapján történő azonosítás nem vezetett megfelelő eredményre. Kötelező ismerni minden tipográfiával valamicskét is foglalkozó szakmabeli számára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr805232282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása