BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Illustrator videók – Refresh ikon létrehozása

2012. október 13. 16:09 - BonFire

42354_refresh.pngAz volt a kérés, hogy ezt az ikont kéne elkészíteni (újrarajzolni) de a vetett árnyék nélkül. Mivel egyszerű, pár színből álló vonalas rajz, ismét az Illustratorra esett a választásom. Mivel megkértek, hogy mutassam be, hogyan is csináltam, készítettem már akkor egy tutorialt, amiben sok eszközt és technikát bemutatok egy helyen. A videó kicsit hosszabb lett a szokottnál, 17 és fél perc, de a YouTube-nál már tényleg engedélyezték, hogy 15 percnél hosszabb videókat is feltöltsek, így nem kellett, hogy szétdaraboljam, amire másként nagy esély lett volna, hiszen ennél rövidebbre nem tudtam a magyarázatokkal együtt vágni. Persze el lehet készíteni az egészet kerek 7 perc alatt is, de akkor nem magyarázok semmit, és az olyan tempó, hogy azt nem lehet követni, nem lehet belőle tanulni. Magyarázattal együtt természetesen hosszabb a dolog. Íme tehát a videó és a végeredmény.

(Ha el akarjátok készíteni, innen a blogról ezt a kicsi pixeles képet kell letöltenetek. A videóban én is ezt használom „kaptafának”.)

Illustrator videók – Refresh ikon létrehozása

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr214846344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pufancska 2012.12.25. 23:13:17

Első dolog inat Illustratorban megcsináltam. Mind a három videódat megnéztem. Jó kis elindulás a lejtőn. A PS után brutális, furcsa, illetve sok nehézség gondolom meg lehet szokni, de pl. az opacity sokkal egyszerűbb számomra a PS-ben. CS3 az IL és ott nem tudom beállítani az egéren a zoom görgetést. Lehetséges? Köszönöm szépen a 3 tutorialt, remélem lesz még. Megnéztem Timont remélem hamar elérek odáig. Ha nincs ötleted akkor szívesen néznék egy olyan videót ahol a vonalakat állítod be IL-ban, hogy az eleje vastag aztán elvékonyodik, az érdekelne. Persze ez lehet, hogy csak számomra lenne érdekes és ezért nem akarlak terhelni.

BonFire 2012.12.26. 03:42:08

@pufancska: Hát szokni kell, az biztos. A gradient szerkesztés is kissé fapados, meg nem szabad elfelejteni, hogy a színmintákat az aktuális dokumentumba menti, nem a programba.

A scroll zoom Alttal működik, bár én sokat használom a nagyítót [Z] ráközelítésre, aztán meg nyomom a Ctrl+1-et terjes mérethez. Nem nagyon scrollozok.

• Az elvékonyodó vonalat meg kell szerkeszteni. Előbb rajzolsz egy vízszintes és jó széles ellipszist, majd ennek a két vízszintes csomópontját a Pontkonvertálóval hegyesre alakítod.
• Az ellipszist behúzod a palettára az ecsetek közé, mint New Callighraphic Brush-t. Aztán bármelyik vonalra rákattinthatod.

pufancska 2012.12.31. 17:35:34

Köszönöm a segítségedet. Most, hogy intenzívebben használom azért szokható. (Napi 9 óra tanulás, gyakorlás) Hogy milyen jó funkció van benne eszem megáll. Live Trace - Timont még nem rajzoltam meg, de ellopni ezzel a funkcióval már megcsináltam. Most kellett ráébrednem, hogy így semmilyen grafika nincs védve. Hisz percek alatt más munkáját el lehet lopni és bármilyen méretté átalakítani.

BonFire 2012.12.31. 17:41:42

@pufancska: Én Timont nem Live Trace-szel csináltam. Sőt, megmondom az őszintét, nem szeretek trészelni, mert sokat hibáz. Persze vannak esetek, amikor lehet alkalmazni, de szerintem csak olyankor, ha nem fontos a kép tartalma, mert mondjuk háttérbe megy dekorációnak.

A vonalas rajzoknak van egy nagyon tuti módszere. Ha nem megy az ecset táblán, a vonalakat pennel kell megrajzolni, majd egy vonalstílust hozzáadni. Biztos láttál már nagyon bonyolultnak látszó körvonalazást, és gondolkodóba estél, ezt megy hogy a fenébe csinálják? Hát van rá egy jó technika, és a kitöltést is hatékonyan lehet használni. Sokan nem ismerik, bár nyilvánosan elérhető az interneten, most iderakom. Ezt nézd végig, berosálsz: www.claytowne.com/beats-digging-ditches/ultimate-digital-ink-and-color-tutorial-for-adobe-illustrator-cs5/

Videó is van a YouTube-on, de érdemes elolvasni a sztorit is, hogyan süllyedt idáig a grafikus! ;)

B.Ú.É.K.
süti beállítások módosítása