BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Blog – ráncfelvarrás újra

2011. október 18. 17:11 - BonFire

Úgy döntöttem, kicsit változtatok a blog kinézetén. Teszem ezt több okból is. Elsősorban már meguntam a régi színösszeállítást, másrészt néhány dolgot – remélhetőleg – jobbá formáltam. Emellett a blog.hu adminfelülete is nagy változás küszöbén áll, ezt a ráncfelvarrást mindenképpen meg akartam ejteni, amíg még lehetőségem van rá, az új adminon ugyanis meglehetősen megnehezítették a bloggerek életét e tekintetben. (Pl úgy eldugták a fájlkezelőt, hogy ember legyen a talpán, aki megtalálja, így egy fejléc képet is nehéz lecserélni…)

Óriási nagy átrendezésre most sem került sor. Egyrészt még mindig nem értek a CSS-hez, csak átírogatok benne ezt-azt, másrészt nem szeretném, ha a látogatóim hirtelen "el lennének tévedve", és kapnám a kommenteket nyakra-főre, hogy a "régi sokkal jobb volt". Úgy gondolom, ha apránként változtatok, az mindig könnyebben szokható.

A változásokról:

• A legszembetűnőbb (már akinek), hogy új fejléc van. A régit kissé CS5-ösítettem, de az alapkoncepció azért lényegesen nem változott.

• A bejegyzések alapértelmezett betűméretét jócskán megnöveltem, ezzel könnyítve a gyengén látók olvasását. Mivel magam is közéjük tartozom, így kicsit magam felé is hajlott ennél a lépésnél a kezem.

• A fontot is megváltoztattam. Az unalmas, sablon Helvetica, Arial-ról Calibrire váltottam. Jobban tetszik, hogy nem olyan szögletes.

• Néhány oldaldoboz helyet cserélt, megítélésem szerint rossz helyen voltak, és most kerültek jó helyre. Emellett néhány új hasznos link is feltűnt az oldaldobozokban.

• A bejegyzések alatt több kapcsolódó link jelenik meg, illetve egy oldalon több poszt, a lapozgatást megkönnyítendő.

• A színeket igyekeztem valami olyanra belőni, ami hosszabb távon sem fárasztó a szemnek, kényelmes olvasni. A kék alapkoncepció a Photoshop kékjéből fakad, tehát ez nem fog változni. Sokan idegenkednek a "babakék"-től, de ez a szín azért még eléggé diszkrétre sikerült megítélésem szerint. Vörös és sárga árnyalataira weboldalt nem festek, a "megnyugtató" zöldet szándékosan kerülni igyekeztem, és a szürkétől is szabadultam volna kézzel-lábbal. Így maradt a kék. Amihez egyébként nagyon jól passzol a kontrasztos zöld! :)

Ennyi változás történt mindössze: remélem, kedves olvasóim, nektek is tetszenek majd.

Ide a végére: BonFire kvíz

Nézzétek meg a videóimat, a tutorialjaimat, figyeljétek meg, hogyan dolgozom, és próbáljátok meg a benyomások alapján megtippelni, melyik a kedvenc színem! A megfejtéseket kommentben várom, hexadecimális formában. (Pl: #123ABC)

A győztes egy virtuális vállveregetésben részesül. (Többre tőlem ugyanis nem futja…)

(Családom tagjai nem vehetnek részt a játékban ;)

komment
Címkék: az oldalról

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr903312240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aztapaszta 2011.10.18. 20:33:35

A betűméret növelés jó, mert utálok bogarászni.

Dluinet.

BonFire 2011.10.18. 22:52:39

@Aztapaszta: Gondoltam én is, hogy jó lesz. Bár az én monitorom csak 1280*1024-es, az alapértelmezett 12-es betűméret baromi kicsi. Mindig nagyítani kell az oldalakat. Az összeset, ha kényelmesen akarom nézni. És nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel.

Bele sem merek gondolni, egy full HD monitoron hogy festenek a weboldalak. Főleg, ha egyébként nem nagy a monitor, csak a felbontása.
süti beállítások módosítása