BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Tutorial.hu – Absztrakt csillag effekt

2011. október 09. 16:47 - BonFire

Ismét készítettem egy videót, mert a Tutorial.hu egyik leírásánál ismét heveny értetlenség alakult ki, és a kérdezőnek a válaszok ellenére sem sikerült kiviteleznie a tutorialt, aminek megint csak az az oka, hogy halvány gőze sincs az alapokról. Leírom, hol hibázott, hátha mások nem követik el őket.

1. Nem tudja, mi az a vektoros alakzateszköz, így nem mond neki a Layer palettán semmit a shape-hez kapcsolt kitöltött réteg, így nem tudta megváltoztatni az alakzat színét.

2. Nem raszterizálta és olvasztotta össze a rétegeket, holott bizonyos effektek (Wind, Chrome) csak úgy működnek, hogy összekeverik a réteg tartalmát. No, most ha az alakzatnak nincs háttere, mégis mi a nyűvel keverje össze az effekt? Saját magával?

Több hiba nem volt, de ennyi elég, hogy ne boldoguljon vele. Sosem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az alapozás mennyire fontos. Nem lehet kihagyni, mert így járunk.

A további szöveg helyett íme a videó:
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr153289769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása