BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Tabula Smaragdina koncert – élménybeszámoló

2009. december 02. 02:38 - BonFire

Na, nem ma volt ugye a lemezbemutató Nyírbátorban, hanem 27-én, viszont ma az a kellemes meglepetés ért, hogy máris felkerült a YouTube-ra egy igen jó videó a hangversenyről. Ezért most beszámolok élményeimről.

Nem régen írtam egy bejegyzést - nem titkolt reklám céljából - amiben azt taglaltam, hogy végre valahára megjelent a Tabula Smaragdina első zenei kiadványa A szavakon túl címmel. Azért is írtam, mert a zenekar a szívem csücske, anno 2003 körül együtt kezdtük a zenélést, mielőtt még leamortizálódtam volna. Mindazonáltal mind a mai napig jó barátok vagyunk, megérdemel tehát egy kis hype-ot mind a zenekar, mind a kiadvány.

A november 27-én este 8:00-ra meghirdetett koncert egy kis helyi konszolidált klubban került megrendezésre, és kis híján zátonyra futott. Ugyanis a billentyűsnek - Krivánik Daninak - az utolsó pillanatban szólt a cége, hogy kiküldetésre kell menjen Németországba, és csak a koncert estéjén jön haza, így nagy valószínűséggel le fogja késni a saját lemezbemutatóját. Este 8-kor szállt le Ferihegyen, majd be a céges buszba, ami egészen Debrecenig lehozta. Igenám, de nem két kilométerről van szó, hanem közel 300-ról. Debrecentől pedig jött a saját kocsiján.

Mivel este 11-kor úgy tűnt, már nem érkezik meg, a többiek úgy döntöttek, hogy előadják a műsort billentyű nélkül. Ez egy kicsit necces dolog, lévén a zenében gyakorlatilag minden hangszernek főszerepe van, egyiket sem igen lehet kihagyni. Mindazonáltal belecsaptak, és viszonylag tűrhetően sikerült is végigjátszani a repertoárt.

Amint véget ért az előadás megérkezett Dani. Egy negyedóra technikai szünet után úgy döntöttek, ismét belevágnak, és eljátsszák a legütősebb számokat legalább még egyszer, immár billentyűvel.

Jó este volt, éjjel 2 körül kezdtünk szedelőzködni; ideje volt hazaindulni.

Itt a végén nem maradhat ki egy kis ízelítő a műsorból.

Sokkal jobb hangminőségben itt.

 

(a YouTube mindig lebutítja)

Akinek esetleg sikerült felkeltenem az érdeklődését, ellátogathat a zenekar hivatalos honlapjára (ez sajnos egyelőre még csak angol nyelvű, de készül a magyar változat is), és belehallgathat a lemez dalaiba a MySpace-en.

Szólj hozzá!
Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr81567952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása