BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

CMI8738/C3DX driver Windows 7-re kerestetik!

2009. november 08. 23:43 - BonFire

Kellemetlen meglepetés ért, miután néhány napja felraktam a Windows 7-et. A hangkártya nem támogatja a WAVE forrásból történő felvételt. Magyarán, ha lejátszok mondjuk egy videót, és szeretném felvenni a hangját, immár nem tehetem (Töhötöm :) meg.

Már feltúrtam az egész webet illesztőprogramért, de csak W7 BETA drivert találtam, ami pedig hogyaszondja: "Windows 7 beta drivers do not support to record the playing digital audio (WAVE)." - No, bakker, pont ez a bajom.

Ki tudja megmondani, hogy mikor lesz ehhez a hangkártyához normális végleges illesztőprogram? Az OS már több mint 2 hete hivatalosan is forgalomban van, a gyártók meg még mindig csak a töküket vakargatják! (Csak nehogy a végén majd ez is úgy járjon, mint az elődje, amitől sokan többek között pont azért fordultak el, mert a hivatalos megjelenést követő fél- egy évig még mindig nem voltak hozzá driverek.) Persze Vista driver ma már annyi van, mint a szemét, csak éppen nem kompatibilis. Kipróbáltam. Volt is kék halál kétszer is!

Aki elsőnek talál egy ilyen drivert (véglegest és nem bétát), az kap egy tőlem egy sört (vagy amit óhajt)!

Ej-haj..!

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr971510470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

◄ViZion 2009.11.23. 12:07:39

Helló!
Hangkártyád progijai közt nincs? Vista driver is jó 99%-ban...

Nekem az a bajom, h a w7 leálláskor ki-be kapcsolgatja a 2. SATA II HDD-met... most azt mondták szedjem le az alaplapi dirvereket, had a w7 kezelje...
energiagazdálkodási hiba tul.képpen, de a szolgáltatást kilőve elmegy a hang is... hehehe.
Este drivereket törlöm, és próba. Neked meg a gyártó oldalát ajánlom... és a linuxot :)

BonFire 2009.11.23. 15:03:47

Hát pont az a baj, hogy ez abba a hiányzó 1%-ba tartozik, amihez nem jó a Vista driver. :( A Wave felvételen kívül egyébként minden működik rajta (kivéve, hogy a Cakewalk Sonar néha fagyogat).

Az a link meg, amit adtál, az egy szemétláda vállalkozás. Minden létező helyen csak egy DriverDetective-nek meg DriverRobotnak nevezett spywaret lehet letölteni, amivel 1× már meg is szívtam: feltelepítettem, végigszkennelte a drivereimet, aztán öt percenkét feldobott egy piros ablakot, hogy frissítsek X drivert, meg vásároljam meg a program full verzióját, mert az majd magától fogja frissíteni nekem a drivereket.

Nem is lehetett uninstallálni, olyan szívós volt, hogy csak rendszer-visszaállítással tudtam +szabadulni tőle. Szóval ezektől tartózkodni kell. Annyi a célja, hogy Jóskabátya faluvégen kicsengesse érte a $29.99-et.

A gyártó oldalán: www.cmedia.com.tw/drivers.html érdemes megnézni, hogy az utolsó kiadás is már több mint egy éves, tehát nemigen csipkedik magukat, nemigen lehet arra számítani, hogy záros határidőn belül fognak írni újat.

Nekem a laptopon olyan van W7-tel, hogy nem tud újraindulni a rendszer. Ha mondjuk frissítek, és az újraindításra kattintok, nem tud leállni. Úgy kell kézzel kinyomni, majd újraindítani. Ez pl W7 bug, de nem annyira vészes, már megszoktam, hogy ilyenkor a kikapcsolást választom, majd amikor leállít, újraindítom a kapcsolóval.

Linuxot nem szabad nekem ajánlani, mert a parókám is megőszül tőle. Annyira kocka azért nem vagyok, hogy elboldogulnék vele! :))

◄ViZion 2009.11.24. 09:35:45

Pedig a linux jó. PONT.
Nagyon jó. Ha x64 procid van, akkor töltsd le az Ubuntu Karmic Coala Live CD-t, ezt kipróbálhatod CD-ről indítva, telepítés nélkül.
Meglepődsz, h milyen egyszerű a használata, illetve a progik telepítése/törlése...
Nincs töredezés, lassulás, és vírusok is "elkerülik". Feltelepítve még a w7 sem látja a partícióját, (hátha pornót seedelnél :) )...

Yah, az én gondom megoldódott, AMD SATA drivert letöröltem, és kész, a W7már jól vezérli a HDD-ket... érdekes, XP-nél ilyen nem volt.
Próbáld meg, h leszeded a drivert, és keressen vmit a W7, hátha nálad is segít.
Ha mégsem, akkor keress olyat, h a Vista driverhez hogyan lehet hozzáadni W7-es bejegyzéseket (régen ATI drivereket kellett hegesztgetni, biztos lehet ezt is).

◄ViZion 2009.11.24. 09:37:33

@◄ViZion: yah, kimaradt, hogy ha x64 a CPU, akkor a 64 bitest bátran töltsd le, de a 32 bites is jó, csak az natívan nem támogatja a 4 GB Ramot, ezért nálam minden 64 bites.

BonFire 2009.11.24. 16:29:33

A Linuxról nem nyitok vitát! :P Kipróbáltam és nem tetszett. Nem az én világom.

Ezt a driver W7 bejegyzés hozzáadását most nem értem. Ilyenről még nem hallottam. Hogy kell ezt?

◄ViZion 2009.11.25. 11:26:45

itt van, ezt a 7 már tudja minden buhera nélkül:
www.techspot.com/blog/354/no-windows-7-drivers-yet-try-using-vistas/

Régebben AGP ATI kártyákhoz nem lehetett telepíteni a drivert (mert AMD nem adta ki AGP-s karikra...), az ini fileokba kellett hozzáadni pár sort, ezután a driver telepítője máris "felismerte" a kártyát...

Ettől függetlenül: nem tudom mikor nézted a linuxot... nagyon kézreáll, és irtózatosan gyors.
Pár adat: 4 GB ram, 2 magos proci -> 0 swap file, 5 GB rendszer... (W7-nek kb. 20 GB rendszer, és 2 GB swap, de 3-at akart...).
Ki- és bekapcsolás gyorsabb, minden hack nélkül.
Aero elbújhat a Compiz Fusion elől a viharba...
Egy kattintós telepítések (nincs újraindítás), nincs töredezés...

www.youtube.com/watch?v=JI-ye1oa4N8
www.youtube.com/watch?v=X6cQozuoS5I&feature=related
www.youtube.com/watch?v=wEewuyHMe88&feature=channel

BonFire 2009.11.25. 14:47:02

@◄ViZion: Köszi, ezt a hibaelhárítást kipróbálom.
(A linuxtól továbbra is tartózkodom:)

BonFire 2009.11.25. 15:15:50

Na, szóval kipróbáltam más kompatibilitási módokat. XP módban futtatás kék halált okozott, Vista módban futtatás az nem, de nem is változott semmi. Tehát a rögzítőeszközök között még mindig nem jelenik meg a WAVE mint lehetőség, valamint az USB-s basszus pedálom is csak passzívan üzemel. Az áramot leveszi a gépről, és látszik a bemeneti jelszint is, azonban felvételkor nem jelenik meg az eszközök között csak a hangkártya.

No, mindegy. Majd csak lesz valahogy.

Bluestar 2009.11.26. 03:45:43

Üdv! :)

A HT Omega Striker 7.1 driver többeknél sikert aratott, mivel ugyanezt a cmedia chipsetet (pontosabban a CMI8770-et) használja, és már Windows 7es driver is van hozzá, ami itt elérhető: www.htomega.com/downloads.html - egy próbát talán megér. :)
Eze kívül pedig esetleg a code.google.com-on található open-source WDM drivereket próbálhatnád meg: code.google.com/p/cmediadrivers/downloads/list

BonFire 2009.11.26. 04:13:05

@Bluestar: De korán ébren vagy! :) Mindjárt kipróbálom. Habár azt írja, hogy telepítés előtt uninstallálni kell a már telepített drivert, azt meg nem tudom, hogy fogom megcsinálni, ugyanis ez nem jelenik meg a programok telepítése/törlésében. Max az eszközkezelőben.

BonFire 2009.11.26. 04:29:45

Na, szóval nem műxik. Előbb megpróbáltam eltávolítani a drivert, jött egy kék halál, majd sikeresen eltávolítottam, és elkezdtem telepíteni, de azt írta ki, hogy csatlakoztassam a HT Omega eszközt, ami nincs. Úgyhogy megy vissza a Béta driver. :)

Sikerült úgy kiirtanom, hogy már csak a baszuspedálomon keresztül jön ki hang, ami rá van kapcsolva egy ilyen apró asztali hangszóróra, úgyhogy ezt sürgősen orvosolni kell.

RiooPapa 2012.01.02. 18:39:36

code.google.com/p/cmediadrivers/downloads/list
Ugyan Ez Volt A Problémám Mint Neked És Letöltöttem innen a x84-et (nekem x84 van) és rányomtam hogy telepítse a drivert 6-7 percen Bellül a gép leérzékelte és működött ;):D

BonFire 2012.01.02. 20:07:34

@RiooPapa: Köszi a tippet, időközben okafogyottá vált a probléma. (Ez már ugyanis több mint kétéves cikk.)

Vettem ugyanis egy MIDI billentyűzetet, amihez grátisz volt egy USB-s audió interfész, és azóta minden "hangforgalom" azon át közlekedik. A CMI kártyát meg besuvasztottam ide a fiókba, a többi veszélyes hulladék közé. :)
süti beállítások módosítása