BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Photoshop tutorialok - Feliratok kiretusálása

2013. május 09. 23:13 - BonFire

A napokban kérte valaki a fórumon, hogy oldjuk már meg neki, hogy a plakátról eltűnjenek a betűk. Kis lelkesedéssel én is belevágtam, régen csináltam már ilyet, izgatott a kihívás. Közben, azt hiszem, kifejlesztettem egy új technikát. De ha nem új, akkor csak nekem új. Mindenesetre úgy gondoltam, nem árt, ha megosztom. Azt viszont az elején le kell szögezni, hogy intelligens eszközök ide vagy oda, egy munka csak akkor lesz „kőprofi”, ha abba sok időt belefektetünk. Persze vannak ötperces retusok is, de azok hosszú távon nem állják ki az idő próbáját. Minél több részlet, minél több pepecselés, annál szebb lesz a végeredmény. Ez is oka annak, hogy elkészítettem a rekord hosszúságú videó tutorialomat. Ezt nem lehet bemutatni öt percben. Nem tervezek a jövőben ilyen hosszúakat, de ezt nem vághattam meg. Ahol nem dumálok, ott még így is gyorsítottam a képeken. Remélem, nem lesz unalmas ez a cirka húsz perc.

I. rész.

II. rész

PS.: Úgy látszik, a YouTube még mindig talált jogsértő tartalmat a csatornámon, annak ellenére, hogy már hónapokkal ezelőtt mindent zöldnek jelölt, és biztosított, hogy 15 percnél hosszabb történetet is feltölthetek. Ennek ellenére nemes egyszerűséggel 15:27-nél nyissz! elvágta a videót. Így kénytelen voltam én magam két darabba szelni, majd úgy feltölteni. Remélem, ez nem zavar meg senkit a műélvezetben. Továbbá a hivatkozott jogsértő videókat is eltávolítottam a csatornámról, most már tényleg tisztának kell lennie, remélem, majd ezzel kapcsolatban is kapok tőlük egy ujjongó és hálálkodó mailt.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr455292185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skylos · http://skylos-jott-es-latta.blog.hu 2013.06.17. 16:02:58

Szia!
Remek a videó, csak egy gondom lenne.
A szélek finomításáig minden sikerül, de aztán a "J" eszközre váltok, úgy helyezem, ahogy jó lenne, elengedem a "kattintást" és ugyan olyan marad, mint amilyen volt. Mi lehet a probléma? Vagy közben nyomni kell valamit?
Kérlek segíts, mert nagyon nem sikerül.
Előre is köszönöm!

Skylos

Skylos · http://skylos-jott-es-latta.blog.hu 2013.06.17. 16:15:22

Szia!
Most már olyan gondom is akad, hogy azt hozza ki, hogy nem lehet az adott műveletet véghez vinni, mert a célcsatorna rejtett. Mit tegyek?

BonFire 2013.06.17. 16:40:57

@Skylos: Akkor meg is van a hiba oka. Kapcsold be a réteg láthatóságát a rétegek palettán a réteg neve előtti kicsi szem alakú ikonra kattinva, és akkor már működni fog.

Ui.: Kezdőként nem hálás dolgog magyar nyelvű Photoshoppal indítani.

Skylos · http://skylos-jott-es-latta.blog.hu 2013.06.18. 12:58:15

Már sikerült 1-2 dolog, de azzal a folt eszközzel még mindig nem tudok mit kezdeni.
Azt hittem, hogy a magyar Photoshoppal könnyebb lesz, mert jobban megértem. Mégsem könnyebb.

BonFire 2013.06.18. 14:19:31

@Skylos: Valamit nem jól csinálsz. Vedd fel videóra, és mutasd meg, mit csinálsz, mert így csak vaktában pufogtatunk a levegőbe!

Azt miből gondoltad, hogy a magyar nyelvű Photoshoppal jobban boldogulsz? Magyarok csak tízmillióan vannak, angol nyelvűek meg több száz millióan. Amerikában laknak vagy háromszáz-akárhány millióan. Plusz a többi angol nyelvű ország. A nagy számok törvénye alapján hamarabb kapsz segítséget angol nyelven, bármi legyen is a gondod.

Arról nem beszélve, hogy a profik 99%-a is angol nyelvű Ps-t használ, egyrészt, mert ő is angol tutorialból tanult, másrészt mert az angolban nincsenek olyan kétértelműségek, mint a magyarban. Pl a magyar görbének nevezi a pen által készített pathot, ami ugyebár állhat egyetlen egyenes szegmensből is, ami semmiképp se görbe, csak magyarul útnak fordítani olyan snassz lett volna! Így költöttek olyan ökörségeket, hogy a fal adja a másikat.

Továbbá teljesen mindegy, hogy Actions-nek vagy Műveleteknek nevezünk egy panelt, ha nem tudod, hogy mire való, és mit csinál, nem vagy beljebb tőle attól, mert magyar nyelve van.

A magyarral egy dolog biztos: kezdőként készakarva szopóágra helyezed magad. A magyar csak olyan profiknak ajánlott, ahol mondjuk a céges vezetés bevásárolt kedvezményes magyar nyelvű licenc-ből, és nem fogja kidobni, csak azért, mert magyar. Ott a dolgozó megtanulja kényszerűségből használni, no meg otthon ott van az angol nyelvű, össze tudja vetni a kettőt, sőt, rengeteg műveletet billentyűkombinációkkal old meg, és nagy ívben tojik arra, mi hogyan van magyarul elnevezve.

Én se tudok neked segíteni a magyar nyelvűben. Tedd fel az angolt! Ha kezdő vagy, pláne!

És ne felejts el videót csinálni az eszköz rendellenes működéséről. Teljes képernyőset, hogy minden látsszon rajta.

Skylos · http://skylos-jott-es-latta.blog.hu 2013.06.18. 14:50:32

@BonFire: Már sikerült minden, több helyről is kaptam segítséget. Át volt állítva nekem valami, azért nem sikerült.

A Magyar ps-ről meg annyit, hogy bár jobban átgondoltam volna. Az angol tudásom nem valami jó, most kb. 3 hnapja tanulom, de mellette beszélek olaszul, oroszul, németül és franciául is.

Mindent összevetve köszönöm a segítséget, jóindulattal csináltad, én voltam figyelmetlen.
Köszönöm a videót, sikerült amit akartam!
süti beállítások módosítása