BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Gimp – színcsere egyszerűen

2011. június 22. 19:57 - BonFire

Ez sem volt betervezve, mint ahogy a jövőben sem kívánok behatóbban foglalkozni a Gimppel, mindazonáltal valakinek szerettem volna bemutatni, hogy egy olyan alapművelethez, mint a színcsere, még egy olyan ember is ért, aki egyébként "haragban van" ezzel a szoftverrel. Itt is érvényes a mondás: Ha már egyet láttál, mindet láttad. A funkciók nagy része megtalálható benne, csak teljesen másképp működik, máshol van elrejtve, és teljesen más logikára hajaz. Azonban ha az ember ismeri a réteg, a maszk, a keverési módok, a hexadecimális színkódok, a kép színmódjai és az alapvető eszközök ismeretét, már olyan nagy bakot nem lőhet. Bár hozzá kell tenni, hogy én ezt a programot az életben nem lennék képes megszeretni, használni is csak kényszerből. Lássunk hát egy egyszerű bemutatót.

Előre is elnézést a közvetlen hangnemért, de a videó eredetileg privátnak készült, csak később döntöttem úgy, hogy jól megfér a többi képszerkesztő tutorialom között.

 

5 komment
Címkék: gimp maszkolás

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr343006887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tavirat2 2011.06.28. 22:49:06

Fölmerült egy gondom.Van dőlt egy logoban dőlt betűs szöveg amiben szerepel a Duna szó.Kikerestem a betűtipust, leírtam a szót,de kiderült hogy az "a" betű más dőlt formátumban van írva.Hogy lehet kikeresni, hogy melyik betűtipushoz tartozik?Csak variálom, de nem jövök rá

BonFire 2011.06.28. 23:36:49

@tavirat2: Mert azt nem dőlt típussal írták, hanem Transformmal megdöntötték. A dőlt betűkben a kis "a" mindig más, mint az állóban. De nem csak az "a", hanem a "g" is különbözik. Próbáld ki egy egyszerű, talpatlan betűvel.

Tehát az én megoldásom az lenne, hogy sima állóval írd, majd Free Transform/Skew-val. Középen kell megfogni a méretező keretet és úgy dönteni.

KÉP: www.kephost.com/images4/2011/6/28/e2sdxe19i39jbhi12ybg.gif

tavirat2 2011.07.02. 11:46:27

Kipróbáltam az after effets szöveg szerkesztőjét.A gond az, hogy flashba menti a feliratot.Nem lehet szerkeszteni, pedig vissza kéne vinnem photoshopba.Mi a megoldás?

BonFire 2011.07.02. 12:35:35

@tavirat2: Nem értek annyira az AE-hez, de ha egyszer már kirenderelted flashbe, azt a PS nem tudja beolvasni.

Még a nyers szöveget kell áthúzni PS-be renderelés előtt.
süti beállítások módosítása