BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Egyéni indexkép szerkesztése a YouTube-ra

2013. december 31. 14:04 - BonFire

Az év utolsó videójában bemutatok egy-két tippet, ami szerint érdemes elkészíteni a YouTube videóinkhoz az egyéni indexképet – már amennyiben adott a lehetőség.

Ugye ehhez régen prémium tagnak kellett lenni, vagy YouTube partnernek, mert csak nekik járt ez a kiváltság. Most már azonban a YT változtatott a szabályzatán, és minden olyan fiókba feltölthetők egyéni indexképek, amelyek megfelelnek a törvényi szabályozásnak, nincsenek figyelmeztetve, nem sértenek szerzői jogot, és átesnek egy szimpla SMS-ben történő fiókigazolási procedúrán. Érdemes ezen átesni, és nem sajnálni az időt az egyéni indexképek elkészítésére, sok esetben ugyanis a találati listából az ember hajlamosabb azt a videót előnyben részesíteni, amely valamilyen érdekes képet tartalmaz. Akkor is, ha az indexképnek semmi köze a videó tartalmához. Akkor már késő, akkor már meg lett nézve! ;)

Az egyéni indexkép lényege a reklám. Néhány tipp a jó kép készítéséhez:

  • Ne legyenek rajta apró minták, alakok – ha a saját fejünk van rajta, nyugodtan kifehéríthetjük a hátteret, és azon egyéb dolgokat helyezhetünk el.
  • Legyen a bitkép jó kontrasztos – a videóból kifényképezett jelentet Photoshopban kontrasztosítsuk meg kissé. Jobban fog mutatni kicsiben.
  • Clipart képek használata – nagyon jó összhatást kelt, ha valamilyen grafikus dolgot helyezünk el a háttéren, ami kapcsolódik a videó mondanivalójához. Lehet az logó, de bármi egyéb is. A grafikai tervezésben kifejezetten kerülendő kész clipart képeket itt teljesen korrektül felhasználhatjuk. A Google-ban talált képeket kis munkával teljesen egyénire alakíthatjuk.
  • Élénk színek használata – legyenek az indexkép elemei részletszegények, és színben gazdagok. Annál nagyobb lesz a hatás.
  • Vastag kontúrok használata – a clipart képi elemeket a bitkép elemeitől jól megkülönböztethetően, kontrasztosan, jó vastag kontúrral érdemes elválasztani. Kicsiben ez is mutatósabb lesz.
  • Szövegek, képfeliratok használata – a videóhoz kapcsolódó rövid szövegek hozzáadása segít beazonosítani a sok hasonló videó közül a keresettet. A szöveg is lehet színes és vastagon kontúrozott. Ne használjunk cifra, talpas fontokat. Válasszunk csupanagybetűs, sűrített és kövér betűket. A sűrített azért kell, hogy kis helyre sok infó férjen, a kövérség pedig azért, hogy kicsiben is olvasható legyen.
  • Kerüljük a zsúfoltságot – könnyű átesni a ló túloldalára, nem muszáj a kép minden sarkát telepakolni valamivel. Hagyjunk egy kis üres teret is.

Ezek után a szöveges instrukciók után lássuk magát a videót!

Egyéni indexkép szerkesztése a YouTube-ra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr725718845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása