BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Trauma – Egyedül – zenei videó

2012. október 17. 21:17 - BonFire

Abból az apropóból, hogy öt-hat év kihagyás után újra csatlakoztam a Trauma zenekarhoz basszusgitárosként, összeraktam egy állóképekből álló klipet a tavalyi Vészkijárat Vol 1. című album Egyedül című lírai dalához, és feltöltöttem a YouTube-ra, hogy a YT-közönséget is legyen mivel etetni. (Bárcsak lenne egy közepes minőségű kamerám, egy-két lámpám, meg egy nagyobb teljesítményű gépem! Komplett klipeket forgatnánk. Na, majd idővel!) Addig is lehet ezt nézni/hallgatni.

Emellett felvettük a hatodik szám gitárjait is, fellökök valami vázlat-basszust mindre, aztán megyünk éneket felvenni. Ha minden jól megy, még idén megjelenik az új album, aminek a munkacíme egyelőre Vészkijárat Vol 2., de mivel nincs Vészkijárat kettő című szám, ezért valószínű, hogy a cím megváltozik.

Most még meg kell tanuljam azokat a basszustémákat, amiket a tavalyi albumra feljátszottam gondtalanul. Ebben a számban is szétfiguráztam az egészet, ami nem is szól rosszul, csak meg kéne tanulni... :)))

Na, itt a dal!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr484855141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pufancska 2012.10.18. 00:18:25

A zen jó, annak ellenére, hogy nem az én világom, mégis hallgatható és mindemellett élvezhető.
A klip is jó, itt azért már hozzá tudok jobban szólni, már már azt hittem, hogy lesz egy kerete mikor másodszor megjelent a gitár 4 percnél kb. Azt nem mondhatod, hogy csak úgy összedobtad, mert látszik benne a munka. 1:36-nál amikor a dobos képe a zenére megjelenik, na az az egyik legjobb rész.
Ügyes vagy. Miben vágtad? Adobe?
Ja még azért tudtad volna fokozni pl. az önmagába roskadó lány 2d-helyet lehetett volna 3d szintén képből. Illetve írásokkal megtűzdelve. AE plusz sok idő, de lehet képekből is bomba jó klipet készíteni.
Viszont ez is jó, aki szán rá egy kis időt ki tud rajta kapcsolódni, lehet, hogy a lírikus szám is teszi.

BonFire 2012.10.18. 00:28:04

@pufancska: Mondjuk azzal a stroboszkóp effekttel el lehet rendesen tölteni az időt. Azért mondtam, hogy össze van dobva, mert egyrészt nem terveztem meg, nem volt neki megírva a forgatókönyve, csak találomra kitt-katt, összeszedtem néhány képet a netről, majd egymásra pakolásztam minden megfontolás nélkül. Én tudom, hogy mit nem úgy kellett volna csinálni, ahogy csináltam, de akkora jelentősége úgy sincsen neki.

Nem Adobe, Sony Vegas. Legutóbb egy DVD-ről készült videót akartam összevágni, feltettem a Premiere Prót, és natívan nem tudta kezelni a VOB fájlokat! Azt hittem, agyfaszt kapok. Na, azóta PP-nek nincs helye nálam. After Effects még nem lett feltéve, mióta a rendszert újraraktam, igazság szerint annyira leharcolt konfigom van, hogy ettől a pár képtől összeszarja magát. Ezért is raktam fel a Vegast, ez kicsit puritánabb, és nem a GUI-ra pazarolja az erőforrásokat.

Vennem kell egy új alaplapot, procit és memóriát. De addig még vagy három hónapot gyűjtögetnem kell. Utána már remélhetőleg jobban fogok tudni videóval is dolgozni, mert most már nagyon kezd kifogyni a kreativitás alól a „vas”.

lyrics 2012.10.19. 20:04:36

Megvagytok véve, nagyon tetszett, szépen van a nóta felépítve. Jó az ének és finomak gitár tolások és a basszus basszus. Gratulálok ne hagyjátok abba, szerintem kezd beérni a zenekar mint a jó bor. Azt látom keletről jön az új szél :)

fervik2010 2012.10.30. 14:55:56

Szerintem is jó a zene. Profin össze van rakva. Pici hiányérzetem azért van. Az énekes nekem kevésnek tűnik,.....hangerő tekintetében. De az is lehet, hogy a miksije volt gyengébb tudású....!:) Na, de ez az utómunkálatok alkalmával még korrigálható lett volna!

BonFire 2012.10.30. 18:19:15

@fervik2010: Ja, hát ezt az előmunkálatok során basztuk el emberesen. Nem volt kevés az énekes, sőt, sok is volt. A mikrofon kicsi membránja nem bírta a megerőltetést. Na meg én is belepiszkáltam olyan dolgokba, amikbe nem feltétlen kellett volna, így pont az utómunkálatok során lett ilyen leharcolt.

Idén már okosabban csinálom, az biztos. December elején megyünk éneket felvenni.
süti beállítások módosítása