BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

In memoriam Bacsa Péter †

2012. március 04. 12:45 - BonFire

inmemoriam.peti.pngEz a bejegyzés teljesen személyes és csöppet sem vidám hangvételű lesz. De úgy érzem, meg kell emlékeznem egy jóbarátomról, aki fiatalon hagyott itt minket, és ezért kissé most nem is tudom, mit gondoljak, különféle érzések kavarognak bennem.

Január 29-én Hollandiában egy szórakozónegyedben szőrén-szálán eltűnt egy magyar fiatalember – a TV2 mindössze ennyit tudósított róla, de akkor már hetek óta ment a körözés a Facebookon, hogy hol lehet Peti, még 2000 € nyomravezetői díj is fel lett ajánlva annak, aki tud róla valamit. Akkoriban az Omroep Brabant nevű holland nyelvű lap is foglalkozott az esettel, és most hozott le egy cikket, miszerint megtalálták. (Google Translate-tel angolra fordítva egészen érthető a rövid cikk.) Azóta csak annyi történt, hogy megtörtént az azonosítás, és tényleg a 32 éves barátomról van szó, akinek az eltűnésénél már csak a halála rejtélyesebb. Nem volt alkoholista, nem élt drogokkal, nem volt beteg; egy nagyon jól kiegyensúlyozott, jó kedélyű srác volt. Afféle szeretni való típus. Kissé gátlásos, halk szavú – őt tényleg csak kedvelni lehetett.

Annak idején „fiatalkorában” egy barátjával ketten ők is beleestek az ún. gangsta-rap őrületbe, és egész jól nyomták. Mondanom sem kell, hogy egy albumra való zenei anyagot én szereztem nekik. A színpadon ez a páros frontemberként mindig elképesztő és feledhetetlen műsort produkált. Aztán ez a korszak is elmúlt, a barátja Szabi mostanában különböző Death Metal, Industrial és egyéb projekteket alakít, de a barátság megmaradt, annak ellenére, hogy Peti már évek óta külföldön élt, elindult szerencsét próbálni. Konkrétumokat nemigen tudok arról, ezek az utóbbi évei hogyan alakultak, de mielőtt Hollandiában kikötött volna úgy tudom, más országokban is megfordult.

A képen balról jobbra Szabó Szabi a zenésztárs és jóbarát, Zorall/Action Szasza, és Bacsa Peti

Nem tudom, a szülei hogyan fogadták a hírt. Mind az édesapját, édesanyját nagyon jól ismerem, el nem bírom képzelni, mit érezhetnek most. De egy egész tízezres kisváros velük érez, ha a média nem is tudósít egy nóném szabolcs-megyei kisváros lakójáról, mert nincs hírértéke. Mi azért átérezzük a fájdalmat és a döbbenetet.

Peti, búcsúzunk tőled, legyen neked könnyű a föld.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr954287851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása