BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Mikor lesznek új posztok?

2010. október 26. 17:32 - BonFire

Jó kérdés. Most csak azért írok, hogy közöljem, egy darabig biztosan nem lesznek. Hál' istennek el vagyok látva munkával – ha jön a megrendelés, akkor ugye mindenkinek ugyanakkor kell... –, így mostanában a Photoshop háttérbe szorul a zenei felvételek miatt. De ez nem azt jelenti, hogy ne válaszolnék szívesen, bármikor bárkinek bármilyen Photoshoppal kapcsolatban feltett kérdésére. Tehát kérdezzetek a megszokott formában bátran. Akár itt, akár privátban, akár az ITcafé Photoshop topicjában (azt is monitorozom...), tehát több helyen is elérhető vagyok.

Ha érdekel valakit, a zenei projektjeimről is számot adhatok, ha éppen nagyon ráérek. De egyelőre még mindig nem vagyok túl jól, úgyhogy inkább pihenek. (Meg havernak videotutorialokat fordítok, meg anyám kínja...)

3 komment
Címkék: az oldalról

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr742400927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magusx18 2010.10.26. 19:47:11

Szia!

Megnéztem az ITcafé-s linket és ott találtam rá a planetphotoshop.com oldalra. Egész jó kis tutorialok vannak ott. Igazából meg is tetszett egy-kettő közülük. Ha megkérnélek dióhéjban vagy ha több időd lesz részletesebben le tudnád írni a következő tutor elkészítését? www.planetphotoshop.com/antique-photo-effect.html

Szerinted hol találjak olyan képkeretet, ami ott van?

BonFire 2010.10.26. 21:43:52

@Magusx18: Előbb egy Hue/Saturation korrekciós réteggel szépia színűre alakítja a fotót. Ez azért jó, mert non-destruktív módon dolgozik. Nem dobálja el az eredeti fotó színinformációit. A Colorize jelölőnégyzetet bepipálva választ egy sárgás színt és azzal fedi le a képet. A beállítások 15, 20 és 0.

Ezután azt a karcos fém textúrát használja a kép viharvertté varázsolásához. A keverési módját Soft Lightra állítja, majd a Levelst megnyitva, annak középtónusait húzgálva keresi a megfelelő világosságot. Majd az összes rétegről az Alt lenyomásával egy összeolvasztott másolatot készít a további munkálatokhoz.

A keret képe az iStockról való (valami Maces store) és valószínűleg fizetős. De szerintem lehet hasonlókat találni a Google-lal is, mondjuk "old picture frame" keresőkifejezéssel.

A keret belsejét kijelöli, majd az előkészített képet is; ezt vágólapra helyezi, majd beilleszti a kijeölésbe a Place Into paranccsal. Így látható hogy a réteg mellett létrejött egy rétegmaszk is, ami viszont nincs összekapcsolva a képpel, tehát a képet a maszktól függetlenül tudja tovább alakítani, ez esetben kicsinyíteni.

Ezután már csak egy kis üveghatást kell hozzárakni egy új réteg szürke kitöltésével és a Bevel and Emboss rétegstílussal. Ezután ennek a kitöltését leveszi nullára, így csak a csillanás marad meg.

Végül egy virtuális tapétára aggatja a képet, és hozzáad egy kis vetett árnyékot (Drop Shadow), hogy élethűbb legyen. És ezután örül, hogy very cool lett a műve.

No, kábé ennyi dióhéjban.

Magusx18 2010.10.26. 21:54:15

Köszönöm szépen! :)
süti beállítások módosítása