BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Képek optimalizált mentése – videó tutorial

2010. augusztus 13. 04:53 - BonFire

Ebben a videóban bemutatom, hogy hogyan kell a képet a webre optimalizáltan menteni, és az is kiderül belőle, mit is jelent valójában a képek optimalizációja.
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr462218189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magusx18 2010.08.16. 09:59:29

Kedves Bon!

Most néztem meg ezt az anyagot és mit ne mondjak, szerintem nagyon jól sikerült. Ugye mondhatni évek óta követem figyelemmel a munkásságodat ezen az oldalon és én mint abszolút laikus ember úgy gondolom, hogy ez a forma lenne talán a legjobb. A leginformatívabb, a magyarázatot, a hirtelen kellő magyarázatok, amiket menet közben te is úgy érzel, hogy mondani kell, hogy biztos ami biztos mindenki értse. Szóval ezek nagyon jók lennének, youtube-ról lehet menteni is, szóval frankó nagyon. Mellesleg az áttetszőség problemát eddig nem tudtam megoldani, szóval ez az újdonság is nagyon jó volt!
Üdv!

BonFire 2010.08.16. 10:41:04

@Magusx18: Örülök, hogy tetszik ez a forma, mert ezentúl egyre gyakoribb lesz. Végre sikerült egy normális mikrofonra szert tennem, amivel már rendesen fel tudom venni a kísérőszöveget. Itt olvasható egy bejegyzés róla; igen tanulságos: bonfire.blog.hu/2010/08/11/mikrofon_2

Persze ennek is vannak hátrányai. Az első rögtön a YouTube 15 perces időlimitje. Amikor tutorialt készítek, nem nézhetem stopperrel az időt. Valahogy rá kell érezni, meddig lehet szövegelni. Pedig ennél jóval többet tudnék (és kellene is) mondani, csak hát szorít az idő. A másik, hogy a hatékonyság miatt ezt is gyakorolni kell. Míg kellő rutint nem szerez az ember, addig tele van a szöveg "ööööö"-vel, meg "izééé"-vel, ami nem túl elegáns, de bízom benne, hogy idővel ezt is kinövöm.

Abban is igazad van, hogy így sokkal több információhoz juthat az ember, mint a hagyományos állókép+szöveg tutorialok alatt. Hál' istennek hozzávaló program van, mikrofon van, úgyhogy csak csinálni kell.

Köszi a biztatást.
süti beállítások módosítása