BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Windows 7 és az Ő driverei

2009. december 18. 17:27 - BonFire

Azt mondják, mivel a Windows 7 a Vistára épül, többé-kevésbé a Vista driverek megfelelőek hozzá. Most újra felhozom a témát, mert már másodjára futottam bele bosszantó driverhiányba.

Azon már tulajdonképpen túltettem magam, hogy az őskövületnek számító filléres hangkártyámhoz nem fogok soha megfelelő illesztőt kapni. Viszont a fórumokon nem győzök ámulni és bámulni, amikor mindenki azt állítja, hogy a Windows 7 az összes létező eszközét felismeri "csont nélkül". Feltételezem az eszközök nagy része 2008-ban jött le a gyártósorról.

Addig még oké, hogy az én telefonomhoz nincs driver, mert olyan ócska, hogy tulajdonképpen akkoriban, amikor új volt, még nemigen volt divat fájlokat csereberélni számítógép és telefon között. Egy képet tehát úgy tudok lementeni, ha átinfrázom anyám telójára, majd azt a telefont már rá lehet kötni a gépre – ahogy azt Móricka elképzeli, persze.

Mindenesetre nem bírom megérteni az eszköz gyártókat, hogy nem fejlesztenek. Úgy gondolják, mindenki tini, és átlag félévente úgyis új telefont vesz, minek azzal vesződni, hogy egy 3 éves telefonhoz illesztőt írjanak?! A Vista driverek 90%-a úgyis működik Win 7-esen. No, ezt cáfolom. Én mindössze kettőt próbáltam, abból kettő nem működött. Úgyhogy az én statisztikám szerint a Vista driverek 100%-ban inkompatibilisek az új rendszerrel.

Mindenesetre először megpróbáltam a gyári lemezről telepíteni a telefon illesztőjét, de egy hibaüzenettel félbeszakadt az install. Ekkor úgy gondoltam, XP kompatibilitási módban futtatom az installt, úgy működni fog. 99%-ig fel is telepedett, aztán ismeretlen hibára hivatkozva kilépett. Ekkor kezdtem el manuálisan keresni a Gúgliba, mert a W7 ugyan minden új eszköz csatlakoztatásánál kérés nélkül felmászik a webre, drivert azonban nem mindig talál. Mint ahogy most sem talált.

Szóval találtam XP-Vista drivert. Telepítés meghalt. Közben vagy 13× indította újra a gépet a telepítő. A Sony Ericcson hivatalos oldalán sem volt a típusnak megfelelő W7 driver. Végül – tiszta szégyen! – valami kóbor orosz warezoldalról sikerült levadásznom egy telepítőt, ami oroszul kommunikált ugyan (jóanyám tolmácsolt :), de végre működött!

Ez nem gáz egy cseppet az imperialista nyugat számára? Kínai meg orosz kalózoldalak kínálják azokat a cuccokat, amiket ingyen kéne rendelkezésre bocsátani. A gyártó hivatalos oldalán meg sehol semmi nincs.

És a Windows 7 immár két hónapja hivatalosan is a boltokban van. Össze kéne már kapni magukat a programozóknak, akik ebből élnek.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr561607295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

◄ViZion 2009.12.22. 18:07:24

Nah, ha ennyi gondod van, akkor told fel a virtuális XP-t a W7 alá, arra egy frankó XP-t, és viola...

Vagy LINUX... tudom, ezt tiltja a vallásod, meg egyébként is ááá nem... pedig DE.

Visszafelé nem fognak fejleszteni, mivel egy telefon "élete" fél év (ezt nem én találtam ki, Samsung telefonos guru TV interejúban mondta).

Ez nem azt jelenti, hogy 6 havonta kidobhatod, hanem kb. ennyi idő múlva már másik termék (HW, SW, marketing, stb...) van porondon.

BonFire 2009.12.22. 18:23:55

@◄ViZion: Végül sikerült megoldani, tehát működik, csak az a bosszantó, hogy ennyit kell szenvedni vele. A virtual XP-vel úgy vagyok, hogy sajnálom azt a pár Gigát, amit a VMWare elfoglal magának. :))

1ébként, hogy a Samsungos guru azt mondja, hogy a telefon élete fél év, az nem számít, mert neki hivatalból ezt kell mondania. Még jó hogy, hiszen neki az új terméket kell eladni.

Mindenesetre a családban a nővéremen kívül senkinek nincs fél évnél újabb telefonja, és előreláthatólag nem is lesz, és neki is csak azért van új, mert előtte mindig használtat vett, azok meg rendre bedöglöttek pár hónap után.

Az enyém legalább 4, anyámé 3 éves, a sógoromé meg vagy 6. Még analóg telefont használ. Azt mondja, amire neki kell, arra pont megfelel. És még ismerek néhány embert, akinek nem számít, hogy nem a legújabb telefonja van. Ez – mint mondottam –, a tinédzserkorosztályon kívüli réteget nem igazán érinti.

És egyelőre még nem ők vannak többségben. A felnőttek jobbára úgy vannak vele, hogy ahhoz ragaszkodnak, amit már megszerettek, és jól bevált. A tinik próbálják ki mindig az újdonságokat, ők unják meg leghamarabb az új modelleket, amikor rájönnek, hogy az előző fél éves telefonhoz képest nem is tud olyan sokat. Sőt, általában csak csicsásabb.

Csak éppen ők megtehetik, hogy fél évente telefonra költsenek 15-20 000 Ft-ot, énnekem meg van hová rakni a pénzt. Őnekik még nem kell villanyszámlát, vízdíjat, szemétszállítást, gyógyszereket, egyszóval rezsit fizetni. Megteszik ezt helyettük a szüleik, és amint a saját fizetéséből próbál meg megélni ez a fogyasztói szokás igen hamar leredukálódik. Ez az általános tapasztalat. Ha nekem ennyi fölös pénzem van, akkor inkább veszek egy vinyót, mert abból soha nem elég. Vagy értelmesebb dolgokat. Most pl egy nagyobb monitorra gyűjtögetek, mert tévét én már nem nézek, de mozizni a mostani még egyelőre kicsi egy kicsit.

◄ViZion 2009.12.23. 13:32:20

Igazad van, ez nem is vita tárgya. Valóban én is 99%-ban telefonálok csak, illetve nagyon jó a naptár, azt használom nagyon, SMS, MMS, Videótelefon rohadtul nem izgat.
Haverom féléves táccsszkrínes LG-je egyre inkább hitscreen... mivel enyhe túlzás lenne érintésnek nevezni, ami kell a működéshez :)

Monitorhoz -ha megfelel a használt- a prohardver aprón találsz jókat. Vada nevű usert ajánlom, korrekt nagyon. Ha új, akkor csak DVI-s Samsung (esetleg Eizo...). Nekem cégnél 22" LG van, az otthoni 22" Wide Samsungon minden sokkal szebb, igaz a háttérvilágítás körben kicsit "beszürkíti" a feketét...

BonFire 2009.12.23. 19:23:46

@◄ViZion: Egyelőre még csak ácsingózom érte, még sok idő el fog telni, mire megengedhetem magamnak az újat. Még 2 év OTP-m van (kétmilliót vettem fel a panelprogramra – nem kellett volna ennyi, de több mindent is vettem, :) – úgyhogy míg ez le nem jár, addig kuss van, mert nem igazán vagyok hitelképes. Havi 27000 Ft-ból nem igazán lehet ugrálni. Pénzes meló meg ritka mint a fehér holló. De ha kapok megbízást, a következő beruházásom az lesz.

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2009.12.28. 07:58:47

Írd meg a hangkártyád típusát és szerzek hozzá drivert!

BonFire 2009.12.28. 08:09:46

@extramax: CMI8738/C3DX – ez az eszközkezelőben látható név, egyébként egy filléres, mezei ASIO-s SoundBlaster legalább 30-40 ms latenciával. Idővel le fogom cserélni. Csak éppen most MIDI kontrollert keresek, és vagy azt veszek, vagy hangkártyát, mert a kettőre nem telik, úgyhogy előbb billentyű lesz belőle.

BonFire 2009.12.28. 08:10:38

@BonFire: Ja, azt kifelejtettem, hogy írtam a hangkártya-problémámról is:

bonfire.blog.hu/2009/11/08/cmi8738_c3dx_driver_windows_7_re_kerestetik

pufancska 2009.12.31. 22:12:07

Teljesen igazat adok az írásodnak. Én pl. a canonScan lide 25-ömet nem tudom Win7 alatt futtatni, sehogyan sem, plusz a TV kártyámra is állandóan hibát ír, de a monitoromat jól beállította ez az egy plusz pont a Win7-nek, csak hogy a scanre szükségem van így lehet, hogy XP-lesz belőle.

P41 2010.01.18. 10:11:23

Ezeknek a panaszoknak mind a multik , elsősorban olyanos,mint HP, Microsoft,stb. egyre gyorsabb tempóban növekvő kapcsisága és hanyagsága az oka. A HP valaha egy nagyon jó műszergyártó cég volt. Szegény Mr Hewlett and Packard forog a sírjában. A windows 7 is ugyanolyan ,mint a többi szemét, amit a Windows 3.1 uták sietve kibocsátottak, félkészen, tele biztonsági résekkel, hibákkal. Vegyétek és egyétek marha drágán, MOST!
Windows 7 az újabb botrányos "munka! De mit csinál Brüsszel? A banán görbeségén töri a fejét, mert nem mer újjat húzni Redmonttal?
Az én nyomtatómhoz, (még HP, a Deskjet 520, talán az utolsó a jól konstruáltakból, 10 éve működik kifogástalanul ) már sem a HP, sem a Microsoft nem ad drivertámogatást a W 7-hez. "Elavult"! Dobd ki és vegyél szemetet, ahhoz van driver is.

Sajnos, ezek a "nagy" multik sz.rnak a mi bajainkra, nem is olvassák, ahogy én sem kaptam választ ez ügyben a HP-nek irt emailemre.

Kedves telefonos barátom! Mit nem kivánsz? Dobd el, végy újat! Buy! Buy! Buy!

◄ViZion 2010.01.18. 14:15:01

@pufancska: Akkor inkább a helyedben felraknék W7 mellé egy linuxot, azzal szkennelnék, ált. kis keresgéléssel az ilyen régebbi hardvereket is életre lehet bírni.
Kevésbé helytakarékos a virtuális XP a W7-en belül. lassú, de ha csak scan, akkor megteszi.

BonFire 2010.01.18. 14:31:25

@P41: Hát, pedig rosszul gondolkodnak, mert CSAK EZÉRT nem fogok újat venni. Új teló akkor lesz, ha a régi ledobja a láncot. Meghal az akksija, vagy mittudomén. Ahogy nagyképernyős digitális tévém is csak akkor lesz (esetlegesen), ha 13 éves 51 cm-es CRT megadja magát, mert akkor már mást nem lehetlesz kapni, így kénytelen leszek azt venni.

Habár kénytelen nem leszek, mert már most sem nézek tévét.
süti beállítások módosítása