BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Haldoklom(?)

2009. december 03. 10:57 - BonFire

Egyesek szerint igen, szerintem nem. Ez a bejegyzés személyes, de elég indokoltnak találtam, hogy megejtsem.

Történt, hogy az idén kétszer is voltam már kórházban, márciusban és májusban; mindkét alkalommal részesültem transzfúzióban, mert szükségem volt rá. Azután hogy, hogy nem, nem volt újabb panaszom (hál'istennek), így örültem, mint majom a farkának, hogy nem kell a kórházban meresztenem a tö    szemem. Gondoltam, rámférne már legalább egy év, amit nem kórházban töltök.

Így eshetett meg, hogy amíg én gondtalanul jól merészeltem érezni magam, lejárt a gyógyszertámogatásom. Drága gyógyszerekről van szó, és csak szakorvosi javaslatra kapható, amit maximum fél évre lehet felírni. Így aztán kénytelen voltam eltolni a bringát a kórházba egy pofavizitre - mert amúgy kontrollra sem járok; minek, ha átlag 3-4 havonta úgyis ott kötök ki, nem igaz? -, hogy felirassam a gyógyszereimet.

És mivel teljesen panaszmentes voltam, a főorvos a biztonság kedvéért elküldött a laborba, és mondták, az eredmény majd elpostázzák. Oké. Ez is le van tudva - gondoltam magamban.

Tegnap megjött az eredmény, ami alapján heveny anaemiára, vagyis vérszegénységre lehet következtetni. Egy kis ízelítő az eredményből, vagyis csak a lényeg:

Vörösvértest szám: 3,9; a normál érték 4,6-6,2 lenne.
Haemoglobin: 81; referencia 140-180 - ebből van kevés, ez szállít(ja)(taná) a 'zoxigént a 'zagyamba.
Haematokrit: 26,9; referencia 40-54

Tovább nem taglalom. Az ambuláns lapra rá van írva, hogy sürgősen jelenjek meg a belgyógyászaton transzfúzióra, nagy felkiáltójelekkel. Mondom magamban, majd hülye leszek, ha nem muszáj. A papírokat elvittem a háziorvosomhoz, aki felvilágosított róla, hogy ha nem megyek be transzfúzióra, meg fogok halni. Csak így egyszerűen. Nem szokása a mellébeszélés. A vicc csak az, hogy egyáltalán nem érzem magam rosszul, rosszul csak akkor vagyok, ha meghallom a "kórház" és "orvos" szavakat.

Most mit mondjak? Anyám tűkön ül - aggódik ugyebár; nővérkém meg már el is siratott szegény. A büdös nagy igazság az, hogy bármennyire is állítja az orvos, hogy fontos, nem bírok neki hinni, már csak azért sem, mert ha nem jár le a gyógyszertámogatásom, be sem megyek kontrollra, és mindez ki sem derül. Akkor pedig mi van?

Mindenesetre hogy a kedélyek megnyugodjanak még hajlandó is volnék bemenni, csupán két dolog tart vissza.

1. Épp most kaptam egy pénzes melót, ami még eltart vagy 10-éig, és mivel ilyesmi ritkán adódik, nem fogom elszalasztani.

2. Bemennék, ha tudnám, hogy csak addig leszek benn, amíg megkapom a vért. Előírnak 3 vagy esetleg 5 egység vért (3 vagy 5 tasak), az szépen lecsöpög 24 óra alatt és gyia! Csakhogy én már jól ismerem a belgyógyászat működését. Ha egyszer bemegyek, nem jöhetek addig ki, amíg minden leletem nem lesz tökéletes. Ami azt jelenti, hogy egy napig kapom a vérátömlesztést, utána meg még egy hétig, tíz napig vizsgálgatnak, és csak akkor engednek ki, ha jó lesz a vérképem.

No, ez utóbbi nem tetszik nekem igazán. Mindazonáltal úgy döntöttem - hogy itthon is megnyugodjanak a kedélyek -, csak bemegyek, de csakis 10-e után, ha kész lesz a projekt. Aztán meg lehet, hogy a karácsonyt is bent fogom tölteni. De most már meg fogom mondani a főorvosnak, hogy akkor ne sajnálják azt a vért, adjanak annyit, amennyivel kihúzok egy évet legalább! XD

Ezt hozta nekem a Mikulás. Csókoltatom érte, sok szeretettel.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr551570756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lightgod 2009.12.03. 12:27:17

Sok sikert... teljesseggel megertem az indokaid =/
Nekem anno surgosegi szivelektelensegi problemakkal vittek be megvizsgaltak aszontak elmehetek, aztan majd menjek haziorvoshoz kardiologiai beutaloert... Fel eb alatt 2 vizsgalaltot vegeztek el nalam az eloirt 14bol... Igy ugy dontottem, ha meghaltam volna aszivem miatt amr megtettem volna =/

Ez a Korhazas megszokas =) Teged legalabb behivtak...

Ha meg ver kell es a A+-os akkor csak irasd ki a blogra valakivel, hogy kell es mar ott is vagyok... Es ezt nem wiccbol irtam, hanem komolyan is gondoltam...

BonFire 2009.12.03. 12:54:35

@lightgod: B RH+ vagyok. De kösz szépen mindenkinek a felajánlást, van belőle bőven raktáron. :)) Semmi különleges.

sanci12 2009.12.03. 19:37:23

Szia! Tiszta szívből remélem hogy az ünnepeket a családoddal töltöd a kórház helyett, de azt kérlek ne felejtsd el hogy a családdal eltöltött minden perc sokkal fontosabb bármilyen munkánál hiába csak ritkán adódik.! Remélhetőleg legközelebb jobb hireket továbbítasz magadról és egézségedről. Jó egézséget és kellems ünnepeket kívánok családodnak, olvasóidnak és nem utolsó sorban természetesen neked!Sanci

BonFire 2009.12.04. 03:16:26

@sanci12: Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat! Hasonlókat neked is!

fajtbros · http://www.fbmultimedia.hu 2009.12.07. 19:27:25

Nem tudom miért érzed úgy hogy bármilyen munka előrébbvaló az egészségednél? A sikert csak élve élvezheted :o) Én is voltam korházban mikor dolgozni kellet, de kihasználtam hogy szabadúszó vagyok, bevittem egy kölcsön laptopot és kész :o) Lehet hogy erre épp nincs lehetőséged, de mindenképp gondold át mi a legfontosabb.

Mihamarabbi gyógyulást kívánok!

vvv999 2009.12.07. 21:52:46

Ismerős érzés, ha beledöglök is, ezt még mindenképp meg kell csinálnom előtte...
A napok meg rohannak a "már csak ezt kell megcsinálnom" típusú halogatások mentén...
Aztán bele is döglesz... Azért légy tekintettel a családtagjaidra is.

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2009.12.09. 07:49:09

Azért meg ne halj nekem! Ki ad nekem tanácsokat és ötleteket Photoshophoz? Akkor most az ünnepek miatt én is sírok egy kicsit. Ne szórakozz az életeddel! Én is hasonló cipőben jártam 2005-ben pont a betegségem miatt kellett otthagynom a melómat ami pedig nem fizetett rosszul. Életem végéig gyógyszereket kell szednem de inkább ez mint a koporsó. :-)

fűrészpor · http://www.pallas70.hu/tanfolyam/aruterito-tanfolyam.php 2009.12.10. 12:02:45

Érdekes én is B RH+ vagyok. Egyébként mielőtt vérszegény lettem rendszeresen jártam vért adni. DE nem is ezért jöttem, hanem a photos shop-os infokért. :)
Jobbulást kívánok.

CSS-3 blogger · http://www.css-3.hu/ 2009.12.10. 20:03:56

Nagyon szorítok Neked, remélem nem kell benn töltened a Karácsonyt és hamar helyrehoznak.

◄ViZion 2009.12.11. 08:52:17

Uhh, pár napig nem nézek be ide és ilyen állapotban kell viszontlássalak...?

Igaza van az előttem szólóknak: Egészség a fontos, ha a projectre a dícséretet az örökösök kapják, azt már meg lehet b¤'ni.

Adnék vért én is, ha az A+-t elfogadod... ne legyél válogatós, jószívvel adom, szal nem illene nemet mondani!

Gyógyulj meg mihamarabb, hogy Karácsonyt otthon tölthesd. Jobbulást!

BonFire 2009.12.11. 16:05:23

@◄ViZion: No, most értem haza; még a mailjeimet nyálazgatom. Közben megjött a csere vinyó a bekrepált helyett, úgyhogy másolgatok is, meg minden.

Jó újra itthon!

Majd bővebben is beszámolok.

◄ViZion 2009.12.12. 23:56:49

OK. Örülök, h a karácsonyt már otthon töltheted.
süti beállítások módosítása