BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Kutya japánok, mit ki nem találnak! – Elektromos gitár póló

2009. november 21. 05:28 - BonFire

Most láttam meg ezt az igazi érdekességet, és nem bírtam megállni, hogy billentyűzetet ragadjak.

Azt hiszem, visszatérő olvasóimnak már nem meglepetés, hogy valamikor aktív zenész voltam, és ma is érdekelnek az ezzel kapcsolatos dolgok. A thinkgeek Viselhető ROCKnak nevezi, és nem véletlenül.

Az ismertetőjében azt írja, hogy az Elektromos gitár pólón hihetetlenül könnyű játszani, mert a nyak minden egyes gombja egy dúr akkordot szólaltat meg. Itt egy kicsit pontosítanék. A megjelölt helyeknél egy-egy tiszta kvint csendül fel; rockzenében overdrive használatával ez a leggyakrabban használt hangzat, így elkerülve a kisterc/nagyterc, valamint a dúr/moll különbségeiből fakadó hibákat (és bonyodalmakat:). Továbbá azt emelik ki, hogy a nagy rock slágerek tucatjait szinte semmi tudással játszva eljátszhatjuk rajta.

A kiosztása teljes mértékben megegyezik a gitár első két húrjának bundkiosztásával: E6 húron F, F#, G, G#,A ,A#,H, alatta pedig az A húron B, H, C, C#, D, Eb és E oktávja. (A nyílt, tehát le nem fogott húrok esetében az E és az A szólal meg, akárcsak a gitáron.) Tehát gyakorlatilat tényleg az összes hang eljátszható rajta.

Ez a póló nem afféle játék, ami gombnyomásra beleprogramozott riffeket szólaltat meg, ezen tényleg lehet játszani. A megszólaló kvinteket igazi gitárral vették fel (de csak különálló kvinteket és nem komplett riffet), és a beleépített mágneses pengető lehetővé teszi, hogy pengessük, akár egy valódi gitárt. Továbbá a mellékelt mini erősítő-kombót az övünkre csíptethetjük, és bármikor az agyára mehetünk vele az embereknek.

L. Hadron and the Colliders egy videóban Joan Jett I Love Rock'n'Roll című slágerén keresztül demonstrálja a póló működését.


Ilyen dolgok láttán kell ártatlanul megkérdezni: Csak Gibson SG-s van? Akkor az nem is jó! Nekem addig nem is kell, amíg Fender Stratocasteres nincs. Továbbá gyártani kéne Death Metalosokra gondolva FlyingV, Metallica fanoknak pedig Explorer alakút is. :))

Az éles szeműek megfigyelhetik a klipben, hogy a dob is ugyanilyen elvetemült módon van megoldva. A harmadik srác interaktív Dob pólón nyomatja a ritmust. Ezen mind a 7 dob - pontosabban 5 dob és a cinek - megszólaltatható. Nekem kissé túl művi a hangja, de szórakozásnak kitűnő.

Ezek az interaktív pólók potom 29.99$-ért megvásárolhatók (~5400 Ft), ami sem játéknak, sem hangszernek egyáltalán nem drága. És ha még hozzávesszük, hogy nem utolsósorban pólónak is használhatjuk, máris ingyen van a hangszer és a móka. No, és nem elsősorban a meglepetés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr191541113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása