BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

WebMail Notifier Firefox 6.0.x alatt

2011. szeptember 12. 15:51 - BonFire

Bizonyára nem csak én, hanem rajtam kívül sokan használják ezt a kiegészítőt, amely a postaládánkba megadott időnként bekukkant, és értesít, ha új mailünk jött. Régebben a Gmail Notifier töltötte be ezt a funkciót, de egy idő után egyszerűen nem volt hajlandó működni, így keresni kellett egy add-ont, ami kiváltja. Ez lett sokaknál a WebMail Notifier.

Pár napja, mióta a Firefox biztonsági frissítései kijöttek, meglepve vettem tudomásul, hogy a WMN nem működik, vagyis nem működik megfelelően. Sokaknál már a Firefox 6.0.1 esetében, nálam a 6.0.2 esetében nem volt hajlandó működni. Persze ha rákattintottunk a szürke ikonra, a megnyitott Gmailes oldalt újratöltötte, de nem jelezte, ha új levelünk jött. Sem azt, hogy hány.

A szimptómák a következők. Ha az egeret az ikon fölé tartjuk, pirossal írja ki, hogy Nincs ellenőrizve (a fiók), valamint ha jobb gombbal rákattintunk, a context menüben a megadott postafiók név inaktív, szürke.

Keresgettem a megoldást a fórumokon, és a következőkre jutottam. Amennyiben a WebMail Notifier  2.7.x változatával, valamint a FireFox 6.0.x változatával rendelkezünk, frissítsük a WMN-t. Ezen az oldalon a legelső link, a WebMail Notifier 2.8. fel is sorolja, hogy javított Gmail scriptet és egyebeket tartalmaz. Ez kell nekünk!

Előbb távolítsuk el a működésképtelen változatot. Nem jó, ha ott ragad. Ha megkérdi, hogy a beállításokat is törölni akarjuk-e, ezt nekünk kell eldöntenünk. Ha valakinek 200 postafiókot kezel, annak nem tanácsos, de nekem csak egyetlen egyet, így újra beállítani nem nagy idő, és ugye biztos ami biztos, hogy nem hurcol át magával hibás cuccokat a régi verzió.

Újraindítás, majd a WebMail Notifier 2.8 telepítése a megadott linken. (A Firefox alapértelmezetten nem engedi, hogy az oldalról program települjön, ezt engedjük meg neki.)

Ismételt újraindítás és beállítások után már láthatjuk, hogy a WebMail Notifier Firefox 6.0.x-n ismét megfelelően működik.

7 komment
Címkék: egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr603220935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fervik2010 2011.09.17. 08:51:06

"Pár napja, mióta a Firefox biztonsági frissítései kijöttek, meglepve vettem tudomásul, hogy a WMN nem működik, vagyis nem működik megfelelően. Sokaknál már a Firefox 6.0.1 esetében, nálam a 6.0.2 esetében nem volt hajlandó működni. Persze ha rákattintottunk a szürke ikonra, a megnyitott Gmailes oldalt újratöltötte, de nem jelezte, ha új levelünk jött. Sem azt, hogy hány."-Bonfire

Ha jól értem, akkor néhány napig nem dalolt nálad a kakukk!? Én eddig nem használtam ilyen jellegű progit, de egy próbát megér. Más: Azt hogyan lehet megcsinálni, hogy itt az írás közben berakok egy linket-mint te is tetted-, de nem a link látszik, hanem a felette lévő szöveg/utalás?

BonFire 2011.09.17. 14:34:32

@fervik2010: Így van. Nem szólt, csak mivel a postafiók nekem be van téve az alkalmazáslapok közé, elkékül, ha frissül. Innen láttam, ha levelem jött. Ez jó ez az értesítő. Most már.

Link fölött szöveg. Ez HTML kóddal vagy egyes helyeken BB kóddal megoldható. A HTML ilyen:

<a href="http://idejönawebcím.akármi">EZ MEG LESZ A LINK SZÖVEGE</a>

A BB kódok is így működnek, csak egyszerűbb őket megjegyezni.

fervik2010 2011.09.17. 16:32:51

<a href="http://webmailnotifier.mozdev.org/installation.html">Köszönöm!</a>

BonFire 2011.09.17. 16:55:19

@fervik2010: A HTML kód jó, csak _ezen az oldalon_ nem működik! Tehát hiába próbálod, itt az üzeneteken keresztül nem fog megjelenni. Azért is tudtam kiírni, mert egyébként nem jelent volna meg! Érted?

Van 2011.09.21. 10:53:27

Köszi, nálam is elromlott és felraktam az új WMN-t, most már jó. Nem kellett eltávolítani a régit, updateelte rendesen.

BonFire 2011.09.21. 14:46:38

@Van: Az a furaság, hogy nekem is csak az asztali gépen hülyéskedik a fox. A laptopon jóval ritkábban kerülök hálózat közelbe, így 4.0-ról frissítettem a napokban 6.0.2-re, és nem szirénázott sem a WMN, sem az Avast WebRep miatt, ami sokáig szintén le volt tiltva. Úgy látszik, közben mind az Avastnál, mind a Foxnál, mind a kiegészítők gyártójánál dolgoztak az inkompatibilitás elhárításán.
süti beállítások módosítása