BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Utolsó kommentek:

Jozef Kiáts 2017.05.22. 20:54:00

Helo Bonfire, eddig cubase DAW-okat hadználtam, 5, 7,8 viszont ezekböl csak az alapot engedhettem meg magamnak ės itt jött a kėpbe a sonar aholár megengedhetnėm magamnak a pro verziot is viszont ez teljesen más mint a cubase (viszont már jelen van a Melodine) de irtó kevės magyar tutorial video van fent. Szeretnėk teljesen az alapoktól ( installáció, regisztráció, beállítások ...) egy videót ha lehet. Sajnos nincs hol ėrdeklödnöm a témában magyarul. Az angol tudásom meg annyi mint a nėmetben a nix :) . Nagyon örülök hogy megtaláltam a blogodat ės várom a fejlemėnyeket. Addig is ezer hála.

Bejegyzés: Cakewalk Sonar videók

lpfy48 2017.04.11. 14:31:30

Kezdek gyanakodni rá, hogy ez egyszerűen csak egy bug volt, mert nem mindig jelentkezik ez a hiba. Egyébként a track üzemmód is így működik.

Bejegyzés: Sonar X1 Videotutorialok – MIDI adatok bevitele és szerkesztése

lpfy48 2017.04.11. 10:52:10

Szeretnélek megkérni, hogy áruld már el nekem légy szíves, hol lehet beállitani azt az üzemmódot Sonar X2-ben, hogy Piano Roll-ban kinagyított esetben is a futókurzor az ablakban maradjon.
Előre is köszönöm.

Bejegyzés: Sonar X1 Videotutorialok – MIDI adatok bevitele és szerkesztése

Alex082 2017.03.17. 15:27:58

@BonFire: :) Ne haragudj! Tényleg ez a problémàm :( Miként tudnám ezt orvosolni ?
Kèrlek adj tanácsot! Köszönöm

Bejegyzés: Saját, realisztikus kinézetű pecsét készítése

Alex082 2017.03.17. 14:10:54

Szia,
Meg tudnád nekem mondani hogy melyik tipusu Photoshop az amelyikrol irod ezeket ? Nekem van egy bizonyitványom skennelve ès vèletlenül elitták a vègzettsèg nevét! Meg tudod nekem mondani hogy tudnám kiretusálni ès beirni a megfelelö vègzettsèget !
Elöre is köszönöm

Bejegyzés: Saját, realisztikus kinézetű pecsét készítése

Parc 2016.12.10. 00:31:54

Itt azért több pontatlanság is van. CTRL+Z-re csak alapból vonható vissza egyetlen lépés Ps-ben, mivel alapból a PS nem az undo-t definiálja erre a hotkey-re. De bármikor átkonfigolható, nekem jelenleg 50 lépésre van beállítva, de a plafon 1000 step, ha jól emlékszem! Szóval ez az infó hamis az összehasonlításban.
A másik a kijelölés...PS-ben is lehet objektumot kijelölni. Ha vektorokkal dolgozunk benne -amire ugye van lehetőség, csak az AI-hez képest természetesen alapszinten-, akkor pont úgy objektumot jelölünk ki és nem területet!
A két program ilyen jellegű összevetése egyébként teljesen értelmetlen, hiszen egészen más célból készültek, és más célra használjuk őket. Hasonló compare pic-et lehetne készíteni arról is, miben jobb a Ps, csak értelme nem lenne annak sem, hiszen feladattól függ melyiket vesszük elő, melyik lesz adott munkára előnyösebb!

Bejegyzés: Illustrator kontra Photoshop

Mr.CrimeTime 2016.11.22. 18:01:01

Üdv!

Tényleg részletes, és érthető a blog, amit nagyon köszönök!
Viszont, nekem még lenne pár további kérdésem, ha szabad.

Reméltem hogy ezt az egész dolgot megúszom majd egy mikrofonnal, de tévedtem amint elkezdtem olvasni a blogot..:D
Nekem is a legfontosabb a tökéletes felvétel lenne.
Minap sikerült egy hatszáz ezer éves fejhallgató mikrofonjával, és az audacity nevű programmal felvenni egy ilyen demót, ami meg kell mondjam, baromi jóra sikerült:D Már már stúdió szintű. Ez mitől függ?

Nekem rappeléshez kell mikrofon, de erről magyar nyelvű oldalon nem nagyon találtam infót. Azt szeretném megtudni, pl a nagy repperek mint Eminem, hogy a francba csinálnak olyan hang effekteket, meg stb.. Ha tudnék ilyet csinálni hát tuti befutnék..:D Sajnos ehhez hülye vagyok. Ilyenekre gondolok pl hogy a refrénben több szólamú hang egymásra van keverve és tök olyan mintha többen beszélnének, pedig csak ő beszél. Nyilván ez már szoftveres történet, de érdekelne egy különóra ha nem probléma..:D

Illetve kérdésem lenne még, hogy rap-hez melyik a legideálisabb mikrofon? Gondolom hogy ugyanúgy a kondenzátoros. Vagy nem érdemes ezzel szarakodni, menjek el egy stúdióba? Ott úgyis profik vannak..

Sokszor úgyérzem hogy amit tudok, azt nem tudom kihasználni teljes mértékben. Ezt a monitorozás dolgot (amit évekóta keresek hogy hogy hívják) úgy oldottam meg, hogy felvittem az alap zene hangját, plusz mellé beraktam az eredetit, és rávettem a hangot, miközben szólt az eredeti hang. Visszajátszáskor meg csak engem lehetett hallani, de nem mindig vagyok vele megelégedve. Egy 40 rongyos mikrofontól jobbnak fogom érezni? Vagy csak én gondolom hogy nem vagyok rossz, és közben szar vagyok? :D:D Sok felvételen mintha jó lenne, de van pár szörnyű amitől eldobnám az agyam.. Hogy van ez? Csak a mikrofon hibája?

A lehetséges válaszokat előre is köszönöm!

Bejegyzés: Ének felvétele házilag – mire lesz szükségem?

BonFire 2016.11.06. 00:51:57

@Nagy Joe: Ha elsősorban a pénz számít, akkor a Cl1-et, mivel az olcsóbb. De természetesen a Steinberg nem ad ki rossz terméket a kezéből, csak jó lenne, ha emellé is Cubase szoftvert adna, és nem ezt az ismeretlen valamit.

Bejegyzés: Házi stúdió – Mindent egyben csomag az induláshoz a Focusrite-tól

Nagy Joe 2016.11.05. 18:35:08

Kedves Tamás!
Szeretném a véleményedet kérni.
Amenyiben neked választani kéne a Fucusrite 2i2 2gen és egy Steinberg CI 1 között, te melyiket választanád?
Megtisztelő válaszodat előre is köszönöm.
Üdvözlettel
Joe

Bejegyzés: Házi stúdió – Mindent egyben csomag az induláshoz a Focusrite-tól

Sándor Urbán 2016.05.29. 12:01:43

Kedves Tamás!

Segítségedet szeretném kérni.
Audacity programmal szeretnék, felvételben automatikusan szüneteket keresni és azok hosszát növelni.
Pár éve már csináltam ilyet, de most megakadtam vele.

üdvözlettel Urbán Sándor

Bejegyzés: Audacity tippek - Effektláncok szerkesztése és alkalmazása

Teszt5 2016.02.21. 22:06:26

Kedves Tamás!
A videódban megadott linken már nem található meg a lame_enc file.
Mit tegyek, hogy ne vírusos filet töltsek le máshonnan?

Bejegyzés: Audacity tippek – Lame MP3 kodek telepítése

sityuka80 2016.01.18. 20:04:54

Ez így igaz nagy tudású program.
A képkocka sebesség változtatása miatt is használom.
Filmet betallózom és onnét a hanggal azt csinálok gyakorlatilag amit akarok.Általában 5.1-ből 2.0-át kell vagy az fps-t kell változtatni.
Utána kell az Audacity igazításhoz.
Felül megnyitom az igazítandót alatta meg az eredetit aztán szerkesztgetem míg egyformán hallom a szinkronokat.Bal fülem a magyar jobb meg az eredeti.Itt tudom a decibelt is állítani.
Ma pl. egy Cindy Crawford DVD-t készítettem.

Bejegyzés: MKV filmek hang utómunkálata ingyenes szoftverekkel

BonFire 2016.01.18. 19:46:08

@sityuka80: Nem ismerem azt a programot. Úgy látom, valami muxer lehet. Persze konvertál is. Viszont nem értem, minek ehhez külön eszköz, amikor Audacity-ben ott a kész anyag, és azt ugyanúgy elmentheted, ahogy csak akarod.

Bejegyzés: MKV filmek hang utómunkálata ingyenes szoftverekkel

sityuka80 2016.01.18. 16:36:03

Szia.
Én is régóta használom az audacityt.
DVD szétszedés-öszerakás és ami vele jár.
A hangsávokat TFM Audio Toolal konvertálom WAVvá a szétszedés után.

Bejegyzés: MKV filmek hang utómunkálata ingyenes szoftverekkel

Techman 2015.09.18. 20:06:02

@BonFire: Tamás részvétem néhány kommenthez :) Nekem nagyon tetszett, jópár éve Photoshoppolok munka szinten és most kezdem tanulgatni az Illustratort, ez a videó lassítva jó alap lesz. Már beszéltünk mailben csak ott Carlastubehd csatornanéven :) Én személy szerint nagyon szeretem a csatornát és ezt a blogot is. Csak így tovább, végre egy olyan valaki akivel akár megbeszélhetőek a dolgok.

Bejegyzés: Illustrator – NAGY logó-újratervezés

BonFire 2015.08.25. 23:25:41

@Gery Greyhound (Az eredeti, 1998 óta): Egy RØDE mikrofonnak alapból nem lenne szabad zajosnak lennie. Egy felvétel akkor szokott lenni zajos, amikor alacsony jelszinttel veszik fel, és utólag normalizálják. Ekkor természetesen a felerősített zajt halljuk. Utólagos kompresszor is kihozhatja a zajt. Mert zaj mindig van, de a mikrofon megfelelő erősítésével kiküszöbölhető, vagy minimálisra csökkenthető.

Egyébként ezt a cuccot régebben nagyon dicsérték, csak ma már nem forgalmazzák – legalábbis idehaza. ART Tube MP Studio – csöves előfok. Ami nekem nagyon tetszik benne (és régebben nagyon szemeztem vele), hogy van benne egy optikai limiter, ami egyszerűen megakadályozza, hogy túlvezérelt felvételt készíts! Ha kicsit jobban beleordít valaki, akkor nem fog klippelni a felvétel, hanem a limiter leszabályozza. Ha veszel is előfokot (valamikor a jövőben), lehetőleg olyat válassz, amiben van limiter. Hosszú távon nagyon kényelmessé teszi a munkát, mert sok énekesnek nem lehet pont jól belőni a jelszintet.

www.musiciansfriend.com/pro-audio/art-tube-mp-studio-mic-preamp

Sajnos, azt nem tudom, itthon hogy lehet beszerezni. Pedig jó nagyon.

Bejegyzés: Ének felvétele házilag – mire lesz szükségem?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2015.08.25. 13:30:18

@BonFire: Ok, köszi. Akkor kipróbálom a UCA222-t, aztán ha még finomítani kell a jelszinten, akkor még jövök tanácsért :) Most egyelőre az a lényeg, hogy ne sisteregjen, mint a vadbarom.

Bejegyzés: Ének felvétele házilag – mire lesz szükségem?

BonFire 2015.08.25. 13:07:25

@Gery Greyhound (Az eredeti, 1998 óta): Ha elemes, akkor a tápellátás kipipálva, csak a felvételi hangerőszintet nem tudod szabályozni. Ezért is szoktak külön előerősítőt használni. Ha túl nagy a bemeneti jelszint, túlvezérelt lesz a felvétel, ha meg kicsi, akkor zajos.

Viszont ha van egy barátod, aki hobbielektronikával foglalkozik, néhány forintból összeállíthat egy nem túl szép, de használható előfokozatot. Egy bemenet, kimenet kell rá, meg egy jelszint szabályozó poti. Apám foglalkozott ilyesmivel, míg élt, egy hozzáértő maga meg is tervezi az áramkört és beszerzi az alkatrészeket hozzá. Akár egy szappantartóból is meg lehet építeni.

Bejegyzés: Ének felvétele házilag – mire lesz szükségem?