BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Photoshop és Illustrator előnézeti képek Windows Intézőben

2012. szeptember 03. 12:41 - BonFire

psdcodec_thumg.pngMost vetődött fel a fórumon a téma, és kissé utánajártam, hogyan is lehetne elérni, hogy az Illustrator .AI és a Photoshop .PSD fájlokat megjelenítse a Windows Intézője, az Explorer. Az Explorer sok képet megjelenít, de ezeket a speciális fájlformátumokat nem. Erre való az Adobe Bridge, de hát többek számára ez nem praktikus dolog. Sokat keresgéltem, végül megtaláltam az ideális megoldást.

Először csak bevertem a keresőbe, hogy „Illustrator Photoshop preview in Windows Explorer”, és kaptam is egy csomó találatot. A találatok nagy része egy olyan megoldás volt, amiben egy módosított .DLL fájlt kell az Adobe programok megfelelő mappáiban elhelyezni, továbbá egy kis registry hack is szükséges. Ehhez is megvan minden segítség, azonban nálam nem akart működni, csak a harmadik ilyen megoldás. De ez is csak a .PSD fájlokkal működött, az .AI Illustrator fájloknak továbbra sem volt előképe az Intézőben.

Aztán találtam egy olyan tweaker progit, ami installálva elvileg ugyanezeket a dolgokat végzi el. Nekem ez a program elindulni sem volt hajlandó, így tovább túrtam a webet a megoldásért, amit meg is találtam.

Az Ardfry cég PSD codec-je, ami szintén egy program – a nevével ellentétben. Roppant kis méretű alkalmazás, letöltjük, két kattintással települ, és voilá: máris megjelentek az előképek az Intézőben.

pspreview.png






















.PSD fájlok előnézeti képe a Windows Intézőben

illpreview.png






















.AI fájlok előnézeti képe a Windows Intézőben

A .PSD és .AI fájlokon kívül kezeli még a .PSB-t, az Adobe PhotoDeluxe .PDD-t, .EPS-t, és az InDesign .INDD-t is. Ráadásul immár a Photoshop megnyitás ablakában is az előképek jelennek meg az ikonok helyett!

Az Ardfry PSD codec 14 napos próbaverzióját innen lehet letölteni.
A $19.95-ös ára sem túlságosan vészes.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr234749082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pufancska 2012.09.03. 14:02:02

Kár, hogy csak 14 nap, a fórumon olvastam és jöttem rá, hogy ez hiányzik nekem is. Mert előbb az ACDSee-ben mézem meg a képeket és onnan teszem be a PS-be. Egy kicsivel rövidítettem volna, de 14 napért fel sem rakom.

BonFire 2012.09.04. 13:54:57

@pufancska: Azért annyira nem rossz a helyzet! Küldtem neked valamit mailben.
süti beállítások módosítása