BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

A Slice Tool használata – videó tutorial

2010. augusztus 03. 09:35 - BonFire

Annak idején írtam már egy regét a Photoshop képszeletelő eszközéről, a Slice Tool-ról. Tegnap szemléltetésként elkészítettem egy videót is, amelyet először privátnak szántam, aztán úgy döntöttem, inkább legyen publikus. Hirtelen összeütöttem neki egy főcímet meg zenét, és felküldtem a YouTube-ra.

Érdemes egyébként felfrissíteni a régebben leírtakat, ha másnak nem, hát nekem, ugyanis felhívták a figyelmemet rá, hogy van a szeletelőnek egy olyan gombja, ami a vezetővonalak mentén automatikusan feldarabolja a képet, mire én azt válaszoltam, hogy ilyenről még csak nem is hallottam. Aztán kiderült, hogy nemhogy hallottam, de még írtam is róla! Ez bizony hatalmas öngól volt, de hát mentségemre szolgáljon, hogy amióta megismerkedtem az eszközzel és megírtam a posztot (idestova 2 és fél éve), azóta egyetlenegy alkalommal sem volt rá szükségem. Így aztán szépen el is felejtkeztem erről az apróságról. Így a videóban is az látszik, amint egérrel szeletelek.

Lehet, hogy kissé öncélú lett ez a videó, és hosszú, de annyit dolgoztam vele, hogy sajnálnám, ha a kutya nem látná. Hát nézzétek!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr722195014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JJMM 2010.08.07. 20:55:27

Azt hittem, hogy a photoshop nagyját ismerem, de ledöbbentem a bemutatódon, ahogy végignéztem. Csak köszönetet tudok mondani ezért a hatalmas munkáért, amit most is adtál nekünk. Gratulálok hozzá!

BonFire 2010.08.07. 20:58:27

@JJMM: Azt hittem, a kutya sem fogja megnézni. :D De így már megérte megcsinálni!

JJMM 2010.08.07. 21:41:52

Most látom csak igazán, milyen amatör módon készítettem idáig a képek darabolását! Ez a technika elkerülte a nagyok figyelmét, (vagy egyszerűen nem akarták leírni tutorialba) de szerintem nagy áttörést csináltál vele! Ezért is szeretem a Photoshop-ot, mert elsőre is magától értetődő, és a falba verem a fejem, hoghogy nem jöttem rá magamtól! Egyébként hogyan döntöd el általában, hogy miről fogsz tutorialt írni? Még egyszer kösz a nívós anyagért, csak így tovább!

BonFire 2010.08.07. 22:42:22

Hogyan döntöm el? Talán ez a legnehezebb. Igazság szerint mások már mindent leírtak előttem, és én nem szeretném ismételgetni a sokszor leírtakat. Így ötlet is csak ritkán merül fel. De sok fórumon ott vagyok, és általában az ott feltett kérdések adják az ihletet. Ez a szeletelős, és a szétcsúszott nyomdaipari termék is mind egy-egy kérdésre született, ahogy le is írtam a bejegyzésben.

Pont ezért nem is publikálok naponta: mert nincs téma. Ha már nagyon régen csináltam valamit és időszerű lenne, akkor általában keresek valami külföldi és színvonalas tutorialt, mint pl ezt: bonfire.blog.hu/2010/05/11/kijelolesek_letrehozasa_pennel és lefordítom, ha nincs még meg magyarul. Ez is sokat segít. És nem plágium, mert egyrészt oda van írva, hogy fordítás, emellett fel van tüntetve az eredeti forrás és a cikkíró neve, ami megfelel a Creative Commons licencének.

A fordítások közben meg legalább gyakorlom az angolt.
süti beállítások módosítása