Bemutatkozás

blog.profile (1).png

Üdvözlöm! A nevem Turi Tamás. 2007 óta foglalkozom számítógépes képalkotással, Photoshoppal, Illustratorral, tipográfiával. Ezekben a témákban dolgozom, ismereteket terjesztek a blogon. Több mint húsz éven át aktív zenész voltam, így hang- és videoszerkesztésben is jelentős tapasztalattal és múlttal rendelkezem. A blogon a grafikán kívül még hang- és videoszerkesztési tippeket, trükköket sajátíthat el a tanulni vágyó. Szakmai ötleteken kívül néhány személyes bejegyzés is helyet kap a blogon.

• Legfrissebb
• Archívum
• Utolsó kommentek

Támogatás

Ajánlom magamat!

Már kapható!

audacity-ad.png

REGULA!

Hozzászólások

Címkék

3D (2) action (3) adjustment layer (1) adobe (4) alfa csatorna (2) anaglyph (1) animáció (3) áttetszőség (2) audacity (9) audió (1) audition (4) automatizálás (3) az oldalról (5) batch file processing (7) beállítások (3) betűtípus (2) blend tool (1) blog (2) bridge (1) cakewalk sonar (9) camtasia studio (4) cs4 (2) cs5 (2) cs6 (3) definiálás (2) ecsetek (4) egyéb (2) egyedi póló (1) élesítés (1) eszközhasználat (18) fájlműveletek (2) felhívás (2) fontok (5) fontszerkesztés (2) gimp (1) grafikus (1) gyorsmaszk (2) hang (1) hangszerkesztés (13) házi stúdió (3) HDR (1) hibaüzenetek (5) ikon (1) Illustrator (3) illustrator (20) illustrator videó (18) image ready (2) kábelek (1) kellékek (7) kiegészítések (6) kivágás (5) külföldi (1) különleges effektek (32) kütyük (13) látványterv (1) letmicro (1) logó (3) maszkolás (10) match color (1) mikrofon (1) mintázat (2) mockup (1) működési rendellenességek (8) nem működik (3) online eszközök (7) pattern (3) pen tool (4) photoshop (12) photoshop alapok (22) photoshop hibák (4) photoshop videó (38) photo filter (3) pólóminta (1) rajz (3) rendering (3) retusálás (1) Roland (10) speed up videó (2) Steinberg (1) stílusok (1) személyes (50) szimbólumok (1) szöveg (7) szövegszerkesztés (6) textúrák (4) töprengő (38) Trauma (1) troll (3) TRRS (1) tutorial.hu (3) vágómaszk (2) videó (1) videotutorial (6) villámtipp (1) vízjel (3) wacom tábla (3) YouTube (12) zene (31) zenei videó (8) zeneszerkesztés (18) Címkefelhő

Kimozdultam otthonról!

2009.08.22. 22:29 BonFire

Azért a felkiáltójel a címben, mivel – bizonyára sokan nem tudják – a betegségem folytán nagyrészt itthonülő életmódot vagyok kénytelen folytatni. Tehát nagy szó ez részemről, már hogy egyáltalán kidugom az orrom a barlangomból. Az otthon ülés nem esik nehezemre, viszont rokonok már többször hívtak, hogy mikor látogatom meg őket a gyönyörű Bátorligeten, ahol gyerekkoromban sokat vendégeskedtem, és a többi gyerekkel heteken át a határt jártuk, fácánt kergetve.

Szóval megérintett a nosztalgia szele, és úgy gondoltam, mivel augusztus is lassan a vége felé közeledik – én pedig még a nyáron a lábam ki nem tettem a házból – ideje egy kicsi kirándulásnak.

Úri módon közlekedtem, mert autóval vittek és hoztak, és még az sem szegte kedvemet, hogy a határban egy tehéncsorda szép komótosan elállta az utat, akárcsak Indiában, feltartóztatva jónéhány percre a járművet. Ilyenben már régen volt részem, legutóbb egy romániai gyermektáboroztatáskor, amikor is minden reggel végighajtották a csordát a faluban az úton, és a reggeli ébresztő az volt, hogy Riska bedugta a fejét az ablakon és bebőgött. A továbbiakban pedig a járda teljes szélességében járhatatlan volt a sok akna miatt. Lehetett ugróiskolázni. Mellesleg itt, Bátorligeten látható a Magyarországon már igen kevés példányt számláló magyar szürkemarha állomány egy része. Itt vannak még, meg a Hortobágyon.

Rengeteg látnivaló van itt (a nagy pusztában), már annak, aki szereti a természetet. Én nagyon szeretem, azonban már nem jártam itt kábé 22-23 éve, így majd hogy nem az újdonság varázsával hatott rám. A lápra ezúttal nem mentem ki; ilyenkor nem is olyan izgalmas, mert kicsit ki van száradva. Őszel érdekes rajta mászkálni, mert akkor van benne némi kockázat, hogy elsüllyed az ember. :P A mázlistábbak gyönyörű ritka és védett virágokat és állatokat is megpillanthatnak, teknősöket, vízimadarakat, pl kócsagot és pelikánt (borzas gödényt) is. Van itt minden, a jó levegő már felért egy gyógykúrával; kútból ittam a vizet, és még az sem tudta kedvemet szegni, hogy közben megettek a méhek, amelyekből – szerény véleményem szerint – több van itt, mint kéne.

És mivel 2009-ben én vagyok az egyetlen ember, akinek még nincs digitális fényképezőgépe, néhány internetről tallózott fotóval illusztrálnám az egészet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rokonok biztattak, hogy menjek gyakrabban, mindig szívesen látnak. Nos, lehet, hogy egy-egy ilyen kiruccanást gyakrabban is be fogok iktatni a jövőben. Mindig is vonzott a természet, és azt hiszem, ez a vonzalom soha nem múlik el.

4 komment

Címkék: személyes töprengő

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr591331602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

◄ViZion 2009.08.24. 15:47:01

Bevallom rákerestem Bátorligetre, mert fogalmam sincs hol van... És nem is csodálkozom rajta :)

"a betegségem folytán nagyrészt itthonülő életmódot vagyok kénytelen folytatni."
Korábban említetted, h voltál korházban, de azt gondoltam, csak vmi betegség, meggyógyítanak, kész.
Ejj, akkor is jobbulást!

BonFire 2009.08.24. 17:44:28

@◄ViZion: Hát eléggé a világ vége, de hozzám csak 20 km kábé.

Nem, sajnos az én állapotom nem javul; legjobb esetben is nem romlik. Ez van sajnos. A jókívánságokat mindenesetre köszönöm.

Gigant 2009.12.07. 06:46:49

Nekem sincs digitális fényképező gépem :)

Jobbulás és kitartás ;)

Üdv, Gigant

BonFire 2009.12.07. 09:01:00

@Gigant: No, akkor már ketten vagyok. Legyetek jók! Most indulok a kórházba némi vérért, aztán néhány nap múlva (remélhetőleg) ismét jövök. Addig új bejegyzés biztos nem lesz.