BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Új értelmet nyert a "lábbal hajtós" számítógép

2009. július 10. 23:02 - BonFire

Nem tudom, mennyire új ez, de én most olvastam, és olyan jót vihogtam rajta, hogy majd leestem a székről.

Az első probléma: van egy olyan célközönség vagy csoport, réteg, akik kifejezetten sok időt töltenek a számítógép előtt, és így elhanyagolják a testmozgást. Ezen a tarthatatlan állapoton valahogy változtatni kéne.

A második probléma: a hordozható számítógépeknek (a továbbiakban laptop) van egy olyan rossz tulajdonságuk, hogy le szokott merülni az akkumlátoruk, és néha nincs mód a feltöltésükre.

A megoldás: összekötjük a kellemeset a hasznossal. Rákötünk a laptopra egy pedált, aminek szorgalmas nyomogatásával szépen fel lehet tölteni az akkut. Ez hasonlít a békebeli gumimatrac-fújtatókra, ami anno a 80-as évekbeli kempingekben nagy divat volt.

Első reakciómban természetesen kiröhögtem, mert a "mi" szóhasználatunkban a "lábbal hajtós" fogalom mindig valami olyasvalamire vonatkozott, ami elavult, ócska, nem gépesített, tehát emberi erővel kell működtetni, mint a kerékpárt, vagy annak idején a nagymamám Singer varrógépét. (Ami egy rettenetesen zajos, ámde mégis hasznos eszköz volt, mert áramszünetben is működött, akárcsak a dédnagymamám több mint 100 éves, de mégis kiválóan üzemelő kávédarálója, amit a mai napig is használok!)

Második reakciómban elgondolkodtam, hogy nem is akkora marhaság ez, amekkorának tűnik. Számtalanszor kerültem már én is olyan helyzetbe, hogy az akku - Murphy-nek köszönhetően - éppen a legrosszabb pillanatban merült le, és nem volt lehetőség feltölteni, mert nem voltam konnektorközelben. Ilyenkor nagyon jól jöhet ez a YoGen MAX névre keresztelt kis készség. Arra azonban ügyeljünk, hogy csak olyan helyeken használjuk, ahol senkit sem zavarunk vele, mert a videót szemlélve igencsak zajos és nyikorgós a szerkentyű. Kórházban tehát - ahol a betegek pihennének, és csendben illik lenni -, vagy ha templomban vagyunk, inkább ne használjuk, mert csúnyán fognak ránk nézni miatta.

És innentől már csak egy ugrás, hogy a vállalkozó szellemű muzikálisabb userek a pedálból jól használható MIDI kontrollert fabrikáljanak, és küldjék vele azokat az inputokat a Cakewalkba! :D

komment
Címkék: kütyük

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr531239609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

◄ViZion 2009.07.16. 13:51:32

ebben a melegben de jó lehet :)
pfff... még a tö*** töltőn is patakok csordogálnának...

Tankcsapas 2009.07.22. 08:25:26

Ez a kütyü tényleg nyikorog és kattog. Szerintem ez elég gáz hogy a nagy XXI. századi technológiával ennyire voltak képesek a fejlesztők.

Előkapnám valahol, ahol egy-két ember van és jót röhögnének rajtam...

Ezúton üzenném a fejlesztőteam-nek, hogy jó a cucc csak ne szólna akkorát. :)
süti beállítások módosítása