BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Szöveges globális erőforrások (reading text global resources) olvasása közben a PS CS2 megfagy

2009. január 16. 17:19 - BonFire

ViZion hívta fel a figyelmemet a következőkre. Én még nem találkoztam a hibával, így az ó posztját idézem ide be, hátha másnak is meggyűlik vele a baja, és így könnyebb rákeresni vagy megtalálni.


ViZion írta: "Szöveges globális erőforrások (reading text global resources) olvasása közben a PS CS2 megfagy, kifehéredik és nem is mozdul többé... Sajnos a probléma központi eredetű, mert ma két független gép is beleszaladt, de találtam olyant is a neten, hogy egyszerre 8 gép, 8 Ps halt meg így, szóval valami frissítésre gyanakodtunk.
Ideírom a megoldást, mert SEM az Adobe oldalán, SEM magyar fórumokban nem esik róla szó.
Ebben az esetben nem segít az újratelepítés sem, mivel valamilyen furcsa okból nem törli a saját beállításait, tehát ez annyit ér, mint hóembernek a melegvizes borogatás. (Régebben én is, ma a munkatársam is próbálta reinstallal orvosolni a dolgot-sikertelenül...) Az Adobe javasolja a Documents and settings/usernév/adobe/photoshop/9.0/settings mappában a new doc sizes.psp törlését, ami semmit nem ért... mellette még az adobe photoshop cs2 prefs.psp törlését is meg kell ejteni.
Ezután, ha elindul a szekér, csak be kell tölteni az előzőleg elmentett munkaterületet, gyorsbillentyűket, mindent... persze ha volt mentésünk, az sokat segít. Remélem segítettem, további jó PSezést, BonFire: bocs a hosszú hozzászólásért, de egyszer talán hasznát veszitek. További szép napot!"

Köszönjük, ViZion!

Egyúttal itt meg kell említenem, hogy a közeljövőben szándékomban áll egy cikket írni, a Photoshop gyakori hibaüzeneteiről és lehetséges megoldásairól, ezek kiküszöböléséről. Megkérném a kedves olvasóimat, hogy amennyiben valaki eddig nem tapasztalt hibaüzenettel találkozik, esetleg nem tudja rá a megoldást, írja meg egy kommentben, mert ezeket összegyűjtöm, és egy bejegyzésben publikálom, megkönnyítve ezzel másoknak is a dolgát.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr19882104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

◄ViZion 2009.01.18. 17:00:20

Köszönöm, hogy közzétetted.
Amit kifelejtettem: A frissítés a PS indítása előtt az Adobe bridge-ből az updaterrel megtörtént, majd a beállítás törlése után indítottam a programot.
Ahogyan körbekérdeztünk a crackelt PSeket ez nem érinti... :)
Pl. céges eredeti win XP is hajlamos volt félévente kiprovokálni az újratelepítést, míg a crackelt másfél éve szépen dolgozik... érdekes dolgok ezek :)

BonFire 2009.01.19. 21:12:26

Még annál is érdekesebb, ugyanis a "hascsikarások" kimondottan az eredeti programoknál szoktak fellépni. Sok fórumon szoktam bámészkodni, és nagyon sokat hallottam már arról, hogy míg a reccsentett cuccok kitűnően futnak, addig a hivatalos verziók mindenféle nyavalyára hajlamosak. Persze van support, ahová lehet írni, de az időeltolódás miatt, meg amúgy is lesz egy hét, mire megjön a válasz, amiben jobbára csak annyi lesz, hogy vedd fel a kapcsolatot az ügyintézőjükkel egy amerikai telefonszámon. :-( Ilyenkor, ha valaki nem beszéli anyanyelvi szinten az angolt, kenheti a hajára a supportot, arról már nem beszélve, hogy itt nem az időjárásról meg a családról kell társalogni, hanem szakmai dolgokról, ami a nyelvtudáson belül külön kategóriát képez.

Szóval messze van még Utópia. Vagy legközelebb azt a választ fogja küldeni az Adobe, hogy úgy kell neked, miért használod még mindig a CS2-t, amikor már van királyságos CS4 is :D

Magusx18 2009.01.28. 23:25:30

Szia!

Néhány ismerősöm a napokban megörvendeztetett két pdf dokkal, melyek a hobbymmal foglalkoznak, azokról írnak. Ez tudajdonképpen két könyv, összesen vagy 200 oldal, de nagyon jók, érdekesek, tényleg arról szólnak, amit nagyon szeretek. Jelenleg egy nyomtató áll rendelkezésemre, mert szeretném ki is nyomtatni (valahogy a gépen való sok olvasás nem jön be), nevezetesen egy HP Laserjet 4L. Eléggé őslelet, meg lassú is. De az igazi baj, hogy mikor kinyomok egy oldalt, szinte olvashatatlan a dokumentum, meg a betűk ilyen nagy pöttyökből állnak össze. Ha ez számít valamit a nyomtató speciális beállításainal a max felbontást valami 300X300 dpi-ben lehetett megadni. De lehet másra vonatkozott, mert nem nagyon értek hozzá. Szerinted mi lehet a baj? Ezzel a nyomtatóval ne is próbálkozzak?

BonFire 2009.01.29. 00:34:30

Nem a nyomtató hibája. Valószínűleg a pdf-doksi nyomtatásvédett. A lényeg, hogy a digitális aláírás mellett többféle jogosultságot lehet beállítani az Adobe Acrobatben. Az egyik ilyen, hogy csak Adobe Readerrel és csakis pc-n lehet olvasni. Vagy csak bizonyos (kis) dpi-ben lehet kinyomtatni.

Sajnos erre a védelemre bizonyos mértékig szükség van, hiszen sok mérnöki munkát is ma már pdf-dokumentumban publikálnak. Ilyenkor bizonyos védelmet be kell állítani, hogy "el ne lopják" a szabadalmat. Szóval ha csak nem kapod meg a kulcsot, nemigen fogod tudni kinyomtatni. Sajnos, ez van. Habár meg lehet próbálkozni áthidaló megoldásokkal. Mondjuk ha csak a szöveg a fontos, akkor kimásolni, aztán egy Word dokumentumba beilleszteni, megformázni és úgy kinyomtatni. De itt még mindig fennáll a kérdés, hogy egyáltalán másolható-e (kijelölhető?) a szöveg, vagy az is be van kulcsolva.

Itt van a hivatalos infó az Acrobat-tel kapcsolatban. szoftver.hu/szoftver/Adobe/Acrobat/termekek

◄ViZion 2009.02.01. 10:00:50

Itt is egy hasonló dolog, aminek a megoldása egyszerű, ha tudjuk mi a baj, vagy lehet szívni... Vista OS-re CS4 telepítésekor a telepítő kilép. A hiba leírása megoldással:
www.bestbyte.hu/rbb.php?l=hu&s=0692851001233478048&m=0&p=27&nid=103

BonFire 2009.02.01. 17:05:47

@◄ViZion: Köszi az infót, kitettem új bejegyzésként!

◄ViZion 2009.02.01. 22:18:36

Szia!
De gyors vagy hey! :)
süti beállítások módosítása