BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Illustrator kontra Photoshop

2015. május 20. 19:45 - BonFire

A munkáim során gyakran kérdezik meg tőlem, miért részesítem előnyben az Illustratort a Photoshoppal szemben? Erre az az egyszerű válaszom szokott lenni, hogy a két program alapvetően eltérő feladatra való, eltérő eszköztárral, és ha nem feltétlenül pixeleket kell manipulálni, hanem dekorálni, vagy hóthalál pontosan illeszteni egymáshoz a kép „alkatrészeit”, akkor az Illustrator verhetetlen kényelemben és gyorsaságban – már ami a hatékony munkát illeti. A Photoshop pedig nélkülözhetetlen, ha magukat a képpontokat kell „megoperálni”. Íme, a legjobb példa. A 9gag-en találtam ezt az ábrát, és megmagyarítottam. Az eredeti szöveget Photoshopban retusáltam ki, a feliratokat azonban már Illustratorban pakoltam rá, mert abban sokkal könnyebb a millió szöveggel bánni, mint Photoshopban. Egy kis ízelítő az eltérésekből.

illustratorvsphotoshop.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr977476862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parc 2016.12.10. 00:31:54

Itt azért több pontatlanság is van. CTRL+Z-re csak alapból vonható vissza egyetlen lépés Ps-ben, mivel alapból a PS nem az undo-t definiálja erre a hotkey-re. De bármikor átkonfigolható, nekem jelenleg 50 lépésre van beállítva, de a plafon 1000 step, ha jól emlékszem! Szóval ez az infó hamis az összehasonlításban.
A másik a kijelölés...PS-ben is lehet objektumot kijelölni. Ha vektorokkal dolgozunk benne -amire ugye van lehetőség, csak az AI-hez képest természetesen alapszinten-, akkor pont úgy objektumot jelölünk ki és nem területet!
A két program ilyen jellegű összevetése egyébként teljesen értelmetlen, hiszen egészen más célból készültek, és más célra használjuk őket. Hasonló compare pic-et lehetne készíteni arról is, miben jobb a Ps, csak értelme nem lenne annak sem, hiszen feladattól függ melyiket vesszük elő, melyik lesz adott munkára előnyösebb!
süti beállítások módosítása