BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Illustrator - Végtelen alakzat készítése

2014. március 22. 16:31 - BonFire

A napokban a Photoshop topicba keveredett egy logós kérdés; igazából én bemutattam, hogy nem nehéz az egészet vektorosan elkészíteni, és akkor már jött is az óhaj, hogy mindezt jó lenne, ha videóban is megörökíteném. A videót most elkészítettem, íme.

Annyit azonban a videón kívül hozzá kell tenni, hogy amennyiben élesben megy a munka, akkor sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a pontosságra. Akkor igénybe kell venni a rácsokat és a segédvonalakat is, hogy a vektorizált alakzat teljesen pontosan fedje az eredetit.

Tehát a videó:

Illustrator tutorial - Végtelen alakzat készítése

 

 

5 komment
Címkék: logó illustrator

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr145873981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fadel 2014.05.30. 15:50:01

Kedves Bonfire!

Nem tudom, hogy jó helyre sikerül-e írnom...
De remélem :) Egy alapvető kérdésem lenne, Photoshop vs. Illustrator témában: ha meg van adva, hogy pl. 10x10cm-es ábrákat kell rajzolni egy kiadványba, akkor az lehet pixeles is, ugye? Hiszen nem kell majd felnagyítani, megvan a pontos méret. Vagy rosszul gondolom ezt? Miben rajzoljak egy "átlagos" nyomdai kiadvány belívébe magyarázó ábrákat? Bocs ha idióta a kérdésem, és köszönöm a segítséged már sokadszor :)

üdv: fadel

BonFire 2014.05.30. 16:13:52

@fadel: Ha nyomdai kiadvány, akkor Illustratorban. A cm-nek nincs értelme, ha vektoros rajzról van szó. Illustratorban tulajdonképpen az Artboard mérete is lényegtelen, a vektoros ábra úgyis akkora lesz, amekkorára akarják. Ez a vektor lényege.

Photoshopban is meg lehet szerkeszteni, de akkor ügyelni kell rá, hogy a színmód CMYK legyen, a felbontás pedig 300 dpi. Akkor lehet méricskélni centimétereket is. :)

fadel 2014.06.02. 18:28:40

Rendben, köszönöm szépen!

Egyébként ha Illustratorban csinálom, akkor ha mégis változtatom a méretet, akkor a vonalvastagság is arányosan változik? (ezek egyszerű vonalas ábrák lennének csak fekete vonalakkal) Vagy hogy működik ez? Még egyszer nagyon köszönöm, és örök hála ezért a blogért :)

BonFire 2014.06.02. 19:28:35

@fadel: Az Illustratorban külön opció van arra, hogy átméretezéskor a körvonalat is arányosan méretezze vagy sem. A Transform paletta sarkában lévő opciókra kattintva van egy olyan, hogy „Scale Strokes & Effects”. Ha ez ki van pipálva (ajánlott), akkor a körvonalakat is átméretezi. Persze vannak helyzetek, amikor ez nem kívánatos, olyankor ki kell kapcsolni.

fadel 2014.06.03. 10:37:47

Jaj de jó!!! Ez szuper. Nagyon köszönöm BonFire!!! :)
süti beállítások módosítása