BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Illustrator - Invalid SVG fájl - megoldás

2014. január 03. 17:59 - BonFire

Eddig még sosem futottam bele ebbe a hibába, és talán azért nem, mert nem sokszor volt dolgom SVG-vel. A minap viszont tizenakárhány grafikát kellett mentsek SVG formátumba, amelyek közül eggyel kifejezetten meggyűlt a bajom, ugyanis az Illustrator nem tudta megnyitni, csak a következő hibaüzenetet küldte:

This SVG file is invalid. Validate before opening.

Azaz: „Ez az SVG fájl hibás. Javítsa, mielőtt megnyitja.”

Na, most ha gőzünk nincs arról, mi okozta a galibát, kissé nehézkes a javítás. Aztán sok-sok keresgélés és bosszankodás után rájöttem az egyik lehetséges hiba okára, amit be is mutatok ebben a videóban. Természetesen a hibát más is okozhatja, ez csupán az egyik lehetőség és a megoldás rá. Remélem, másnak is hasznos lesz.

Illustrator tutorialok - Invalid SVG megoldás

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr325728543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fadel 2014.09.03. 13:14:23

Kedves BonFire!

Szeretném megkérdezni, hogy Illustrator CC-ben rajzolt dolgok megnyithatók valami csellel régebbi verzióban?

Köszönöm a segítséged :D

BonFire 2014.09.03. 13:18:27

@fadel: Hát ezt olyantól kéne megkérdezned, aki CC-t használ, énnekem ugyanis CS6 van!

Egyébként mire alapozod azt, hogy nem lehet megnyitni régebbi verzióval? Be is baszna, ha visszafelé nem volna kompatibilis. Mentéskor ki lehet választani az aktuális verziót egészen Illustrator 3-asig visszamenően.

fadel 2014.09.03. 21:50:23

:S Igen ezt benéztem, már itt sem vagyok...ííjjjjj :D

Gixxer 2014.10.02. 20:14:34

Meg tudod, csak elvesznek a CC ujdonsagai (gradiens kitoltes a betukon, ha meg font-kent vannak. Gradiens "kitoltesu" stroke-ok. stb).

BonFire 2014.10.03. 15:50:35

@Gixxer: Ez viszont minden effektszintű új funkcióról elmondható, és nem kizárólag a CC esetén. A betű vagy a körvonal gradientezése élő effekt, tehát ha régebbi változatban akarod használni, akkor visszamenőleges kompatibilitású fájlt kell menteni, és akkor le fogja görbézni, amit kell, és úgy tölti ki.
süti beállítások módosítása