BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Az Adobe ingyenessé tette a Creative Suite 2-t!

2013. január 07. 18:13 - BonFire

Nem tudom, mennyire igaz a hír, vagy csak korán jött áprilisi tréfa, de állítólag az Adobe úgy döntött, hogy ingyenesen elérhetővé teszi a Creative Suite 2 programcsomagját, amit jogtisztán lehet innentől fogva letölteni (és használni? – nincs további hír). Azért a kérdőjel, mert a kérdéses oldal átmenetileg elérhetetlen; valószínűleg tömegesen rohamozzák meg a felhasználók, akik ingyen szeretnének jogtiszta CS2-höz jutni, ami azért nem olyan rossz, lehet azzal is nagyon hatékonyan dolgozni. A programcsomag része az Adobe Audition wavszerkesztő is, ami ritka jól sikerült program.

Mindenesetre akinek még nincs, ideje egy Adobe ID-t regisztrálni, mert csak annak birtokában lehet hozzáférni az áhított szoftverekhez. Szerencsére a regisztráció nem tart semeddig.

---FRISSÍTÉS---

Itt vannak az alternatív letöltőlinkek és az univerzális termékkulcsok. Mind legális.

LINK

---FRISSÍTÉS---

23:11 – Meg nem erősített híresztelések szerint az Adobe már kiadott egy hivatalos közleményt (amit én magam még nem láttam), miszerint szó sincs közprédáról, mindössze ezeket a letöltőlinkeket a vásárlóknak szánták, mivel a CS2 szervereit nyugdíjba küldik. Tehát innentől kezdve minden letöltés ugyanúgy wareznak számít, mintha csak torrentről jött volna. Az Adobe főoldalán még egy szó sincs az ügyről, kíváncsian várom, mikor olvashatom a hivatalos közleményt.

Valakit nagyon bokán fognak ezért rúgni!

---FRISSÍTÉS---

09:30 – Szóval az egész egy nagy kacsa volt. De mi is áll a háttérben?

Az Adobe hivatalos közleménye szerint a CS2 aktivációs szervereit leállítják, így a CS2 termékcsalád azokon keresztül a jövőben már nem lesz aktiválható. Ha valaki most telepíti ezeket a szoftvereket, nehézségekbe ütközhet. Éppen ezért, a nehézségeket áthidalandó, elérhetővé tették a szoftverek változatait, amelyek nem igényelnek aktivációt, de érvényes sorozatszámot igen, ezek a sorozatszámot a mellékelt letöltőoldalakon fellelhetőek voltak.

komment
Címkék: adobe

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr405003695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása