BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Photoshop videók – Ceruzarajz kiszínezése

2012. szeptember 20. 15:22 - BonFire

Egyre több helyen találkozom a kívánsággal: szeretnénk Photoshopban kiszínezni a szkennelt ceruzarajzainkat vagy vonalas ábráinkat. Annak idején Perhiniák Márton már bemutatta a tuti módszert, de úgy láttam, nincsen annyira elterjedve, így elkészítettem a magyarázattal kiegészített részletes videót a műveletről. Remélem, sok rajzos örülni fog neki.


A módszerben az a jó, hogy nem hülyéskedünk a keverési módokkal, hogy láthatóvá tegyük mind a színeket, mind a kontúrokat, mert így összekeverednének a különböző rétegekre festett színeink is, aztán ezek széleinek radírozgatása eléggé időt rabló feladat lenne. Inkább Normál módban használunk minden réteget, és a felül lévő kitakarja az alatta lévőt. Így építkezünk, legfelül pedig megmaradnak csak a körvonalak, a tulajdonképpeni rajz. Alatta pedig a színezés. Időt és fáradságot spórolunk meg a módszerrel.

Adobe Photoshop tutorialok – Ceruzarajz kiszínezése

 

Szólj hozzá!
Címkék: rajz

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr214790624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása