BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Beszerezhetetlen MIDI billentyűzet, avagy visszatér a hiánygazdaság kora?

2010. május 10. 23:22 - BonFire

Már egy jó ideje fenem a fogam egy MIDI billentyűzetre. Zenélgetek itthon, és megóhajtottam egyet. Az mégsem járja, hogy egérrel rajzolgassam a hangokat kőkorszaki módon, amikor erre van megfelelő eszköz, és – hála a szabadpiaci versenynek – mindez még megfizethető áron is.

Arra azonban nem számítottam, hogy a beszerzése nehézségekbe fog ütközni.

A feladat egyszerű volt. Bevertem a Google-be, hogy MIDI billentyűzet, és kikötöttem az árgép oldalán. Nagyon jó oldal, érdekes összehasonlítani, hogy ugyanaz a termék egy másik áruházban akár a másfél- kétszeresébe is kerülhet. Kinéztem magamnak egy megfizethető modellt (Behringer U-CONTROL UMX49), és – természetesen – a legolcsóbb áruházat választottam.

Annak rendje és módja szerint megcsinálltam az accot, leadtam a rendelést (március 22-én!) és vártam a futárt.

Vagy két napra rá kaptam tőlük egy mailt, hogy a készülék jelenleg nincs raktáron, de április második felére lesz, így érdeklődnek, hogy fenntartom-e a rendelést? És bár nagyon szeretnék már vele dolgozni, úgy gondoltam, várok egy hónapot.

Azóta is várok.

Tegnap aztán úgy döntöttem, érdeklődöm már, hogy mi a fene van? Már a májusból is adtam nekik plusz egy hetet. Írtam egy udvarias érdeklődő levelet, hogy amennyiben záros határidőn belül nem teljesítik a rendelést, úgy kénytelen leszek az eszközt a konkurenciánál beszerezni; akár még az is bevállalom, hogy a másik áruházban kemény 1400 Ft-tal többet fogok fizetni érte.

Ma választ is kaptam; be is idézem, olyan szép:

"Tisztelt Tamás,

Sajnos az adott termék még mindig nem érkezett az importőrhöz. Információjuk alapján május végére várható belőle beérkezés. Amennyiben másnál meg tudja vásárolni a terméket, kérjük tegye meg. Bár ez csak akkor lehetséges, ha a kereskedőnek van közvetlen készletén, mert az importőrtől ő sem tud szerezni. Ebben az esetben viszont kérjük jelezze az elállási szándékát, és töröljük a rendelését.

Az esetleges kellemetlenségekért elnézését kérjük!"

Ez olyan szép, hogy menten ríva fakadok! Majd május 40-be', ahogy felénk mondják. Ez engem kissé az öregasszony és a halál meséjére emlékeztet. "Majd hónap!" Ezért most már úgy döntöttem, mielőtt otthagynám valahol az összes személyes adatomat (regisztráció), előbb érdeklődöm. Úgyhogy kerestem egy másik áruházat és udvariasan megérdeklődtem, hogy van-e nekik raktáron az áhított készülékből. Remélem válaszolnak, és remélem pozitívan, mert akkor megrendelem amonnan. Nagyon hiányzik már.

Azt sosem gondoltam volna, hogy egy egyszerű, hétköznapi eszköz beszerzése ma, 2010-ben Magyarországon ekkora nehézségekbe ütközik. Véleményem szerint a Behringer Magyarországon millió helyre szállítja napi szinten a termékeit, mert jók és keresettek; nem hinném, hogy egy billentyű pluszba nem fér be a mikrobuszba. Direkt azért nem egy nóném akármit választottam, mert azzal előfordulhat a fenti malőr – már tudniillik, hogy egy széria után megszűnik a cég és nincs utánpótlás. No, de a Behringernél! Nem gondoltam volna, hogy a kapitalizmus kezdetétől számított 20 év múlva ismét visszaköszön a szocialista hiánygazdaság. Azt mondja a forgalmazó: megrendelheted ugyan másnál, de ott se fogsz kapni!

Szép, új világ!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr891991324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miaszosz 2010.05.11. 00:54:18

Én 2 éve DVD tok rendelésnél jártam hasonlóképp. Akkor azért vártam rá heteket, mert a szállítás csúszott a kínai újév miatt... Kínomban röhögni tudtam csak rajt. :D

BonFire 2010.05.11. 01:02:24

@miaszosz: A kínai újév??? :DD Gondolom _eredeti_ volt a cucc! Azért merem remélni, hogy ez a Behringer nem made in China, mert az már nagyon gáz lenne. Habár gyanúsan olcsó. Mondjuk mihez képest? Ez nem szintetizátor – bár biztosan van benne pár alap hangkészlet: zongora, e-piano, orgona, vonósok –, "csak" egy MIDI kontroller. Nem számítanak igazán a saját hangjai, mert úgyis csak a szoftveres szintetizátorokat kell vele megszólaltatni, abból meg a legjobbak vannak itthon.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2010.05.20. 16:16:16

Haha! Úgy kötöttem ki ezen az oldalon, hogy kínomban már én is mindenfele nézelődök a neten midi témában. Ugyanis történt, hogy nagy naivan rendeltem egy Behringer U-CONTROL UMX61 midit tegnap. Ma jött a telefonhívás a kereskedőtől, hogy kb. 1 hónap múlva... Azt mondta, hogy megmozgatott elég sok követ, de nincs sehol. Ez van. (illetve nincs)

◄ViZion 2010.05.20. 18:57:23

Nah, van egy olyan -teljesen "korrekt"- szokása pár onlány üzletnek, h a raktáron nem lévő termékeket nettó áron, esetleg valami pofátlanulgyanúsanmocskosalacsony áron...
Mert nekik a kattintás is pénzt ér, hiszen lehet, h másik termék megfelelő Neked. Ne röhögjetek! A nagy számok törvénye itt is érvényes...
Megnéz a mókus 5 terméket, abból X áruház olcsó nagyon... messze a többi alatt. Hopp! X-nél nincs a kedves 5 termék, de van a 6.... és megveszi, mert ez a hely olcsó. Pedig nem biztos. 100 ilyen mókusból ha 5-10 vásárol, akkor már megérte sz¤rcsimbók üzletnek, bőven. A másodlagos haszonról (regelés, címlista, hírlevél, potenciális újabb vevők...) már nem is beszélve.

Apropó: mit a fenét rinyáltok? Anno volt az 1Ft-os monitor "akció", azóta is várják. Én VGA kártyát rendeltem, visszaigazolták, de nem jött azóta sem. Az akkori 30k kártya volt vagy 5k...
Depo-t érdemes nézni, tele van ilyenekkel. NEM tiltják ki őket, ilyen-olyan indokkal. Már nem is írok nekik, már a hibás árat sem lehet jelezni aszthiszem...
"Szép, új világ!"
német webáruházakat ajánlom. mondjuk a külfölde szállítás miatt drága lehet, nem tudom. Esetleg osztrákban ismerős?

BonFire 2010.05.20. 19:05:17

@BPBP: Végül tegnap megérkezett a billentyű. Majd erről is írok posztot. Nem az lett végül is, amit elsőnek kinéztem, mert azt már nem gyártják (UMX49), hanem egy nagy testvére az UMX490. "Állítólag" többet tud, de a programozására még nem jöttem rá.

Csak a színe nem tetszik, mert tűzpiros. Ez a széria ilyen színű. Nem tudom, miért nem lehet ezüst vagy grafitszürke, esetleg fekete. No, de a legyen a legkisebb bajom.

A megbízhatatlan boltnál visszamondtam a rendelést, és megrendeltem a bbstudio.addel.hu -n. Ők nagyon kedvesen eligazítottak, többször is egyeztettek mailben és telefonáltak is, és egy hét alatt a futár ki is hozta.

Mondom: majd írok róla.

BonFire 2010.05.20. 19:07:30

@◄ViZion: Én is gondoltam, hogy vannak, akik csak adatgyűjtésre használják a webáruházukat. Persze ha megkérném őket, hogy legyenek szívesek törölni az adataikat az adatbázisból, nem lennének kötelesek.

Csak az a szar, hogy több mint egy hónapig hiába vártam, amikor már nagyon kellett volna.

De most már vivát van.
süti beállítások módosítása