BonFire blogja

Minden, mi kreatív…

Új kinézet

2010. január 24. 01:26 - BonFire

Amint láthatjátok – egy cseppet piszkálgattam az oldalt, mert már nagyon régóta rém rondának találtam –, csak hát nemigen értek én a CSS-hez...

Ejnye! De nagyképű duma! "Nemigen"? Egyáltalán nem értek hozzá, ez az igazság, no! Majd 16 órámba tellett, hogy abból a ronda kinézetből, ezt a kevésbé rondát kihozzam. Tudom, hogy ez még messze van az ízléses webkettes kinézettől, de ennyire futotta. Még egy új bannert is Photoshopoltam már, hogy legyen némi sikerélményem.

Ha nem is lett nagy durranás, legalább az én szememet kevésbé bántja.

Az az igazság, hogy itt a blog.hu-n van vagy 10-12 féle sablon, amit át lehetne alakítani, de legtöbb – ami tetszik, miért is ne –, vagy bal oldaldobozos, vagy két oldaldobozos, és az egész CSS-t át kéne írni, hogy jó legyen; vagy amelyik balos, az széthányja az eddig megírtakat, mert másképpen tördeli a szöveget, úgyhogy egyszerűbb a már meglévő paramétereit átállítgatni. No, nem annyira egyszerű, amint az ábra is mutatja, de egyelőre megfelel.

Remélem, nektek is, mert már nem állítom vissza a régit. Ment a kukába.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr131696844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanci12 2010.01.24. 08:26:05

Szia! Teljesen jó ahogy van, egyszerű de nagyszerű!! Véleményem szerint a tartalma sokkal fontosabb mint a kinézete és arra pedig abszolút nem lehet senkinek problémája. Üdv!!

BonFire 2010.01.24. 14:21:47

@sanci12: Köszönöm a biztató szavakat!

◄ViZion 2010.01.25. 08:02:00

Helló!
Jó lett, mondjuk a zöld színt túlzásnak tartom a címekben, de ezzel ne törődj, én alapból nem szeretem a zöld színt :)

Jó az alapszín, a nagyon kontrasztos fehér alaptól már herótom van, a sötét meg olyan lehangoló, ez a "havazni készül" szürke nekem tetszik.

BonFire 2010.01.25. 08:08:41

@◄ViZion: Mondjuk annyit elárulhatok, hogy egy gyári sablonból lestem a paramétereket, és ez a zöld a sötétvörössel és az EEE szürkével együtt így elég harmonikus volt.

Kizárásos alapon is maradt a zöld, mert eddig kék volt, és azt már nem akartam használni, így már csak a sárga maradt volna az alapszínek közül, ami viszont csak sötét alapon mutat – ezt azonban hosszú távon fárasztó a szemnek nézni.

Azért örülök, ha tetszik.

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2010.01.25. 11:22:22

Nekem is tetszik! A régi már tényleg kezdett ódivatúvá válni. :-)

balazsgabi 2010.02.12. 17:35:00

szia!

régóta "olvasgatlak" és mivel tanultam is tőled ezt+azt szívesen segítek akár psd alapján is, ahhoz meg asszem értesz :)

A tördelést meg simán meg lehet oldani CSS-ben is, ha mégis egy gyárit választanál.

BonFire 2010.02.12. 17:46:52

@balazsgabi: Köszi az ajánlatot. Alkalomadtán fontolóra veszem, és ha úgy döntök, hogy változtatok (újra) legalább már tudom, kihez forduljak. A designt meg tudnám csinálni, de hogy abból hogy lesz skin, arról fogalmam nincs. Max elküldeném egy CSS template-jét, hogy hogy is néz ki ezen a blogon, mert szét van külön részekre tagolva, és külön ablakokba kell megszerkeszteni.

A gyári sablonok pedig egy fájlba vannak beömlesztve, és ráadásul nem is abban a sorrendben vannak leírva, ahogy itt kéne.

No, majd megrágjuk.

balazsgabi 2010.02.13. 07:01:48

<quote>de hogy abból hogy lesz skin...</quote>

ezt bízd rám, te csak alkoss :)

balazsgabi 2010.02.13. 07:26:10

@balazsgabi:

szerk:
boccs, így rögtön az elején :)
<blockquote>de hogy abból hogy lesz skin...</blockquote>
hogy a szemantika is rendben legyen.

Mindezt úgy, hogy (még) nem ismerem a blog.hu motorját.

BonFire 2010.02.13. 13:07:02

@balazsgabi: Itt nem működnek ezek az elemek, talán az <"i"> <"/i"> taggal lehet dőlt betűt csinálni, de bejegyzéseknél <"em"> <"/em"> tagot használ – persze, idézőjelek nélkül. Továbbá a kommentdobozban nincs engedélyezve a link, meg ilyesmi. Kicsit fapados.

Amint túl leszek a kezdeti lustaságomon, megpróbálok összedobni valami design-félét. Habár még azt sem csináltam sosem, így nem tudom, miket kell belerakni, hogy fog a végén kinézni az egész szöveggel, képekkel, postokkal. Max majd lementek egy oldalt, és azon próbálkozom.

De most épp szülinapom van, úgyhogy jön itt boldog-boldogtalan. :)
süti beállítások módosítása